”Något av det galnaste på länge”

Publicerad 2018-02-24

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport Player.

Vad hände?

Tre mål på 31 sekunder i den rekordartade bronsmatchen mellan Kanada och Tjeckien i OS-hockeyn.

Något av det galnaste jag sett på länge”, skriver CBC-reportern Devin Heroux på twitter.

Lönnlöven knep sedan bronspengen.

Kanada föll oväntat mot Tyskland i semifinalen i OS-hockeyn.

Den regerande olympiska mästaren tryckte på för en kvittering i slutsekunderna, men föll med 3–4 och såg gulddrömmen glida ur händerna.

– Det här ger mig gåshud, sa tyske matchhjälten Patrick Hager.

Kanada fick i stället ladda om för bronsmatch mot Tjeckien.

Då small det i första perioden.

”Snabbare än en kopp kaffe”

Och människorna i sekretariatet blev förmodligen lika svettiga som publiken på läktaren. Lagen gjorde nämligen tre mål på 31 (!) sekunder.

1–0 Kanada efter 8.57.

1–1 efter 9.13.

Och 2–1 Kanada efter 9.28.

Inte sedan 1976 har det gjorts tre så snabba mål i herrarnas OS-turnering.

Då, i österrikiska Innsbruck, gjorde Finland två mål och USA ett inom loppet av 31 sekunder i den tredje perioden när amerikanerna vann med 5–4.

Lördagens målfest väckte reaktioner på sociala medier.

Ett av de galnaste hockeyögonblicken jag har sett på länge. Tre mål snabbare än du hann hälla upp en kopp kaffe”, skriver kanadensiske CBC-reportern Devin Heroux på twitter.

Första bronset på 50 år

Även i tv-sofforna satt folk och gapade.

Den här bronsmatchen är löjlig”, skriver en användare.

Vad hände?”, skriver en annan.

Kanada utökade sedan till 3–1 genom Derek Roy med fyra minuter kvar av perioden och som mest ledde Lönnlöven med 6–2.

Roman Cervenka gjorde sedan två snabba reduceringsmål i slutet av matchen som skapade nerv, men Kanada höll undan och vann med 6–4 och knep därmed bronspengen.

Det var landets första OS-brons sedan 1968.

Innan vinterspelen i Sydkorea hade Kanada vunnit tre av de fyra senaste OS-turneringarna.