Hyllas av Lundqvist: ”Får fart på alla kedjor”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Stålberg gjorde läckert 2 mot 1-mål i natt

1 av 2

NEW YORK. Viktor Stålberg gjorde ett av NHL-karriärens vackrare mål när New York Rangers slog Florida i natt.

– Ja, ibland fungerar de gamla handlederna helt plötsligt. Nädå, jag tycker det gått riktigt bra för min del sedan i julas. Produktionen kunde dock varit lite digrare så det är skönt att få utdelning, säger han till Sportbladet  efter 4-2-segern.

Matchen mellan New York Rangers och Florida Panthers på Madison Square Garden hade pågått i drygt elva minuter när Viktor Stålberg kom loss i en två-mot-en-kontring med Dominic Moore.

Mitt i motståndarzonen slog den 30-årige göteborgaren en diagonalpassning till kedjekamraten, fick tillbaka pucken, vek in på mål och vinklade elegant in 1–0.

– Jag såg inte pucken när jag fick passningen, men den satt på klubbladet så det var bara att försöka göra något av den, säger han när vi träffar honom efteråt.

– Ibland fungerar de gamla handlederna helt plötsligt, he he.

Faktum är att de, och resten av Viktor, fungerat rätt bra en längre tid.

– Ja, han är riktigt bra. Var de än placerar honom får han fart på alla kedjor, berömmer Henrik Lundqvist.

”Skönt att få utdelning”

Och Viktor är nöjd själv också.

– Det tar sin lilla tag att komma in i ett nytt lag och ett nytt spelsystem, men sedan i julas tycker jag att det för egen del gått riktigt bra, säger han.

– Jag bidrar med energi och fart och får mycket förtroende av coacherna också, vilket givetvis stärker självförtroendet. Det är bara produktionen som kunde varit lite digrare, så det var skönt att få utdelning idag.

Noterbart är att Stålbergs nio mål och elva assist alla har kommit i spel fem mot fem, enligt nhl.com.

För Rangers som lag har det varit mer upp och ner den senaste tiden, men nattens match var ett klart framsteg jämfört med den i San Jose i lördags.

– Ja, där la vi ett riktigt gåsägg. Men en av våra styrkor är att vi brukar komma tillbaka snabbt efter den sortens matcher och sällan gör två dåliga i rad, fortsätter Viktor.

– Nu var det snabbt på efter en lång roadtrip med tre timmars tidsomställning. Då brukar man kunna vara rätt risig och seg, men jag tycker vi svarade upp väldigt bra ikväll,

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!