Dif om Grossmann: Är han en spelare som vi behöver?

Av: Linus Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tveksamt till NHL-veteranen: Vi är inte en klubb med en kassakista fylld med pengar

Djurgården har inte bestämt sig för om man vill skriva kontrakt med Nicklas Grossmann, menar sportchefen Joakim Eriksson.
Foto: TT och Bildbyrån
Djurgården har inte bestämt sig för om man vill skriva kontrakt med Nicklas Grossmann, menar sportchefen Joakim Eriksson.

Nicklas Grossmann till Djurgården?

Nej – SHL-klubben avvaktar beslutet kring NHL-backen.

– Vi har ingen skarp förhandling med honom, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Efter tolv säsonger och närmare 600 NHL-matcher för Dallas, Philadelphia, Arizona och Calgary har Nicklas Grossmann, 31, börjat blicka mot en återkomst till svensk hockey redan nu.

Djurgården är en av SHL-klubbarna som har erbjudits den 105 kilo tunge backen, men parterna har inte närmat sig varandra.

Djurgården väljer att avvakta.

– Vi är i behov av hans starka ledartyp, men vi gör också en spelmässig bedömning. Är han spelaren vi behöver eller inte? Det analyserar vi just nu, säger Djurgårdens sportchef, Joakim Eriksson, som inte heller har erbjudit Grossmann ett kontraktsförslag.

”Ingen kassakista fylld med pengar”

Och enligt Sportbladets uppgifter lutar det åt att klubben inte knyter till sig NHL-backen.

– Det finns flera aspekter i vårt spel som vi behöver förbättra och kanske förstärka. Men vi är inte en klubb med en kassakista fylld med pengar. Om vi förstärker är det på lån av framtiden. Det skulle påverka möjligheten att bygga truppen i framtiden, säger Eriksson.

Han fortsätter:

– Vi har ingen skarp förhandling med Grossmann. Det kan tänkas finnas en intresseanmälan, men vi har inte bestämt oss utan vill fundera och analysera.

Nicklas Grossmann är född i Nacka i Stockholm och fick sin hockeyskolning i Södertälje. Han har, utöver de tolv säsongerna i Nordamerika, spelat två VM för Tre Kronor och tog silver 2011 i Slovakien.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!