Föll mot Frölunda – efter nytt bortdömt mål

Noll mål på sex perioder och två bortdömda mål mot Frölunda på två dagar.

Frölunda HC

Det har knappast gått Luleås väg de två senaste dagarna. På fredagen åkte laget på en blytung 4–0-torsk i Scandinavium.

Och något vidare flyt hade laget heller inte i dagens back to back-möte i Coop arena mot Frölunda.

Återigen slutade det med en trepoängare för göteborgarna och återigen slutade det med en nolla i målprotokollet för norrlänningarna.

Joel Lundqvist gav Frölunda en drömstart när han förvaltade Mats Rosseli Olsens passning från målets baksida på bästa sätt och snärtade reptilsnabbt upp pucken i bortre krysset bakom 18-årige målvakten Filip Gustavsson.

Detta efter bara 51 sekunder.

"Målvakten söker upp mig"

I den andra perioden fick hemmapubliken äntligen jubla för mål – men satte snabbt glädjevrålet i halsen.

Detta när Julius Junttilas kvittering dömdes bort då lagkaptenen Johan Harju ansågs köra in i målvakten Dan Bakalas skridsko.

Kraftiga burop följde och Harju själv var uppgiven när han efteråt intervjuades i C More och kunde konstatera att laget fått ett mål bortdömt två dagar i rad.

– Målvakten söker upp mig och backen hjälper till att trycka till mig – så jag är ju på honom men båda söker upp mig, säger Harju suckande i C More och tillägger:

– Jag tycker det är en sådan bedömningssak. Så man vet varken ut eller in.

Emanuelsson skadad

Det målfattiga mötet slutade 0–1 och Luleå har nu gått sex raka perioder utan att sätta pucken i nät.

– Vi skjuter alldeles för lite skott på mål. Vi måste få igenom puckarna och ha folk på kassen, säger Harju.

Och som om inte förlusten i sig vore nog för Luleå. Redan i den första perioden tvingades lagets stjärna Petter Emanuelsson avbryta matchen efter att olyckligt fått ett felskär rakt in i sargen.

25-åringen leddes direkt in i omklädningsrummet och kom aldrig tillbaka in i matchen.