Då tog Modo en fin skalp mot Skellefteå.

Matchhjälte i 4–3-segern blev nyförvärvet Jonathan Johnson med två mål.

Förluster mot Timrå och Björklöven under sommaren.

Men på tisdagen tog Modo till sist försäsongens första seger.

Örnsköldsviklaget imponerade stort i Dunderhallen i Strömsund och vann överraskande med 4–3 mot vårens SM-finallag Skellefteå.

I en händelserik match var det först Henrik Björklund som spräckte målnollan innan nyförvärvet Daniel Sylwander ökade på till 2–0 i den första perioden.

Bud Holloway reducerade sedan för Skellefteå innan det var dags för ett annat nytt Modo-tillskott att presentera sig.

Avgjorde med vackert mål

Jonathan Johnsson, som öste in mål i Troja Ljungby förra säsongen, ökade på till 3–1 i den andra perioden när han höll sig framme på en målvaktsretur.

Skellefteå kom dock tillbaka efter en ny reducering från Holloway och sedan en kvittering från Oscar Möller.

Men Modo svarade och avgjorde med ett vackert powerplay-mål i den tredje perioden.

Återigen var det Jonathan Johnsson som tryckte in pucken efter ett rappt klapp-klapp-spel.

Samtidigt spelades ett försäsongsmöte mellan Örebro och Färjestad i Lindesberg.

En match där båda lagens målvakter Eero Kilpeläinen och Markus Svensson imponerade – och spikade igen i 60 minuter.

Örebro vann till sist på straffar efter mål av Marcus Weinstock och nyförvärvet Shane Harper.

Färjestads mål gjordes av Jesper Olofsson.

Luleå har haft det kämpigt med målskyttet under försäsongen efter två förluster mot Oulun Kärpät (0–4) och Skellefteå (0–2).

I kvällens möte i schweiziska Yverdon mot Lausanne kunde dock Isac Lundeström spräcka klubbens målnolla.

18-åringen gav Luleå en drömstart när han i powerplay gjorde 1–0 tidigt i den första perioden.

Lausanne vände dock på matchen och vann med 3–1.