Lehtonen avgjorde med sitt första Dif-mål

Publicerad 2016-01-28

Mikko Lehtonen hämtades in från Örebro för att fylla forwardsluckan efter skadade Alexander Fällström.

Nu har lånet gett avkastning: Lehtonen gjorde sitt första mål i Djurgårdströjan när han satte den avgörande straffen mot Linköping.

– Jag kände att den skulle komma, säger han.

Djurgården fick en smakstart mot ett formstarkt Linköping när Emil Lundberg la in 1–0 mellan benen på Linköpingsmålvakten Marcus Högberg redan efter fem minuter.

Och hemmalaget fortsatte att pressa på i den första perioden. Fem minuter senare satte Daniel Brodin sitt tionde mål för säsongen, ett mål som dock rörde upp känslorna i Linköpingslägret efter en misstänkt interference precis innan målet.

Kanske var det vad som krävdes för att ge Linköping tändvätska, för innan perioden var slut hade Anton Blomberg reducerat – och i den andra perioden tog Linköping över helt.

Linköping skapade tryck i andra perioden

Trycket från gästerna gav också utdelning när Jakob Lilja snyggt väggspelade fram Nick Sörensen till 2–2.

Lagen fick in varsitt mål i powerplay i den tredje perioden och matchen gick till förlängning och därefter till straffar – där nyförvärvet Mikko Lehtonen slog till med sitt första mål.

28-åringen plockades in för att fylla luckan efter Alexander Fällström som är skadad.

"Jag är glad över det"

En forward med förväntningar på sig om att göra viktiga mål – som det i dag.

Lehtonen gjorde det enda målet i straffläggningen och räddade den viktiga extrapoängen till Djurgården.

– Jag är glad över det. Jag hade flera bra chanser i matchen så jag kände att det skulle komma, säger han i C More.

– Det var en bra match tycker jag. Två bra lag, och säkert en rolig match för publiken, säger Mikko Lehtonen i C More.