Almqvist hjälte när HV slog Luleå

Publicerad 2016-01-09

Luleå ledde. Hv 71 vände. Luleå vände. Och HV vände igen.

När tredje perioden blåstes av stod till slut HV 71 som segrare – Adam Almqvist blev matchvinnare.

HV71

Heta Luleå såg för första gången på länge inte riktigt så blixtrande ut som de gjort de senaste elva matcherna när de gästade HV 71.

Men det var ändå Luleå som tog ledningen i den första perioden genom Anton Hedman - som serverades en delikat passning av Jacob Micflikier. Men Hedman var inte nöjd med inledningen.

Ordentliga smällar i närkamperna

– HV är klart bättre och vi måste visa bättre pondus och vara lite alertare när vi åker på lösa puckar, säger han i C More.

Matchen var jämn med starka känslor och det smällde ordentligt i närkamperna.

HV fick utdelning i den andra perioden genom två snabba mål, men Luleå lyckades komma ikapp när Peter Cehlarik gjorde 2–2.

Almqvist satte två

Även den tredje perioden blev ruskigt jämn.

Luleå tog ledningen tidigt genom Ilari Melart men HV 71 kom igen. Adam Almqvist hängde dit sitt tredje mål för säsongen när han satte kvitteringen, framspelad av Martin Thörnberg – och satte också sitt andra mål i matchen med ett tungt skott.

Med minuten kvar kunde Oscar Sundh sätta 5–3 i öppen kasse.