Djurgårdens smäll: Två avstängningar

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Dif-duon Brodin och Ahlén missar två matcher

1 av 2

Djurgården får klara sig utan både Mikael Ahlén och Daniel Brodin.

Duon stängs av och blir borta två matcher vardera.

– Vi accepterar disciplinnämndens beslut, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Djurgårdensduon Mikael Ahlén och Daniel Brodin stängs av och missar två matcher vardera efter att disciplinnämnden fattat sitt beslut.

– Vi accepterar disciplinnämndens beslut, säger sportchefen Joakim Eriksson till Sportbladet.

Tryckte klubban mot huvudet

Brodin får sitt straff, två matcher, för att ha tryckt klubban mot Örebrobacken Peter Anderssons huvud.

”Att aktivt föra klubban mot motspelarens hals/huvud på det sätt Daniel Brodin gjort är vårdslöst och förenat med skaderisk och bör därför föranleda en avstängning. Tacklingen har dock inte bedömts vara av allvarlig karaktär”, skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Slagsmålet ger tre matcher

Mikael Ahlén stängs av tre matcher, varav en omvandlas till böter, för att ha startat slagsmålet med Alexander Hellström (straffas med två matcher) i samma match.

– Det var lite gruff först bara. Sedan blev det bara ett slagsmål. Man är extra taggad i en sådan här match. Det kanske var också var orsaken att jag inte höll mig lugnare, sa Mikael Ahlén efteråt.

”Sa Lets Go”

Ahlén straffas hårdare än Hellström på grund av att han startade slagsmålet vilket Örebrospelaren uppger i sitt försvar.

”Ahlén startar fighten med orden Let’s Go och släpper handskarna. I det läget så reagerar jag instinktivt med att försvara mig och slänger mina handskar också. Jag tycker det är uppenbart att Ahlén tar initiativ till fight och anser att det är en tydligt instigator”, säger Hellström enligt protkollet.

”Av utredningen framgår att Mikael Ahlén gjort sig skyldig till slagsmål utan handskar, vilket inte ingår i spelet och inte är ett acceptabelt beteende inom svensk ishockey. Enligt nämnden har Mikael Ahlén startat slagsmålet genom att släppa handskarna och bör därför bestraffas hårdare än Alexander Hellström”, skriver disciplinnämnden.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!