Tung derbyförlust: ”Det är surt nu”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Det fortsätter ta emot för Henrik Lundqvist.

I nattens derby mot New York Islanders i Brooklyn släppte han in fyra mål och åtminstone några fick Rangers-fansen på läktarna att skruva besvärat på sig.

– Det känns som det är mycket snedstudsar just nu, men jag ska inte hålla på och leta ursäkter. Det är bara att jobba hårdare, säger han till Sportbladet efter 4-2-förlusten.

Några strålande insatser här, en hel kanonmatch där.

Men då och då ramlar till synes enkla puckar in – och vissa kvällar uteblir de mer omöjliga räddningar som fansen i New York blivit bortskämda med det senaste decenniet.

Ungefär så har det sett ut för Henrik Lundqvist de senaste veckorna och trenden fortsatte med ”The Battle of New York” mot ärkerivalen Islanders i Barclays Center i natt.

Den svenske klubbikonen gjorde inga tavlor, men heller inga monsterräddningar när det hade behövts och några av de heta, aggressiva hemmaspelarnas mål såg kanske lite märkliga ut.

– Det känns som det är mycket snedstudsar just nu. Vid två mål ikväll fastnade jag i backarna och sedan var jag skymd, suckar han när vi träffar honom efteråt.

”Det är surt”

– Ibland behöver man ha de där studsarna med sig. Men samtidigt ska jag inte hålla på och leta ursäkter. Det är bara att jobba hårdare och försöka hitta en annan jämnhet än vad som varit fallet de senaste två-tre veckorna.

Att förlora mot just Islanders – som efter en jobbig start på grundserien börjat spela riktigt bra och stod för säsongens kanske mest lovande insats i det här derbyt – svider alltid extra i en Rangers-spelare.

– Ja, bekräftar Jesper Fast, det är klart. De är våra rivaler och att förlora mot dem är surt.

– Ikväll tycker jag vi spelade bra, framförallt i första perioden, trots att de gick upp i 2-0-ledning då. Fast ibland har det varit tvärtom, att vi spelat dåligt och ändå haft ledningen. Det jämnar kanske ut sig.

Henrik Lundqvist
Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Henrik Lundqvist
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!