Roger Rönnberg stannar i Frölunda i tolv säsonger

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

HOCKEY

Roger Rönnberg kommer att stanna i Frölunda i tolv säsonger.

Succétränaren har förlängt sitt kontrakt i ytterligare fem säsonger.

– Vi vill alltid vinna och jag har fått fem chanser till, säger 48-åringen.

Roger Rönnberg har varit huvudcoach i Frölunda sedan 2013 och har vunnit sex titlar med klubben – två SM-guld och fyra CHL-titlar.

Han hade två säsonger kvar på kontraktet men har nu förlängt kontraktet ytterligare tre säsonger till 2025.

– Frölunda tar fram det bästa ur mig. Klubben har nått den nivån att vi alltid ska boka upp Götaplatsen, säger Roger Rönnberg.

”Viktigt med kontinuitet”

Så sent som den här säsongen vann Frölunda CHL och säsongen innan det SM-guld.

– Vi har aldrig tvekat. Roger är rätt person för oss – hans personlighet, energi, engagemang och lojalitet passar föreningen. Vi startade en resa 2013 och är en bit på väg, men skall ännu längre. Vi är fantastiskt glada över att Roger stannar till 2025 och det visar att vi tror på det arbete vi gör. Det är viktigt med kontinuitet på ledarsidan med tanke på hur hög spelaromsättningen är, säger klubbdirektören Christian Lechtaler.

Däremot har det varit hög omsättning när det gäller assisterande coacher i Frölunda.

På sju säsonger har fem assisterande coacher försvunnit: Johan Lundskog (numera assisterande coach i Davos), Pär Johansson (numera europeisk utvecklingscoach i Dallas Stars), Robert Ohlsson (numera huvudcoach i Djurgården), Klas Östman (numera assisterande coach i Zug) och Viktor Stråhle (numera assisterande coach i Brynäs).

Nästa säsong är Kristofer Näslund (kvar sedan tre säsonger och har kontrakt ytterligare fyra säsonger) och Anders Burström (ny och kontrakt i tre säsonger) assisterande coacher.

Vann JVM-guld

Frölunda har klart med fem nyförvärv inför nästa säsong: Jens Olsson, back, TPS, Jan Mursak, forward, Bern, Filip Johansson, back, Leksand, Mattias Norlinder, back, Modo, Stefan Elliot, back, Dinamo Minsk.

Roger Rönnberg kommer ursprungligen från Luleå och har tränat Norrbotten-klubbens A-lag under fyra säsonger.

Innan flytten till Göteborg var han huvudcoach för Juniorkronorna i fyra säsonger och var assisterande coach i Tre Kronor under fyra parallella säsonger i Luleå och Juniorkronorna.

Han vann bland JVM-guld med Juniorkronorna 2012 i Calgary.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!