Därför valde Los Angeles Björnfot

Av: TT

Publicerad:
Tobias Björnfot. Arkivbild.
Foto: Erik Mårtensson/TT
Tobias Björnfot. Arkivbild.

Som 22:a spelare i årets NHL-draft valde Los Angeles den svenske backtalangen Tobias Björnfot. En bidragande orsak till att det även ledde till kontrakt var hur svensken presterade på klubbens utvecklingsläger.

18-årige ishockeybacken Tobias Björnfot imponerade under Los Angeles träningsläger i juni, så pass att talangen nu kunnat skriva på ett treårigt rookiekontrakt med NHL-klubben. Hans sidledsspel imponerade särkilt.

– Han är en utmärkt talang som rör sig vackert i sidled på den offensiva blålinjen, säger Mike O'Connell, rådgivare till lagets general manager Bob Blake, enligt nhl.com.

– (Ett) bra skott, har huvudet uppåt, bra positionering, fortsätter han.

Under fyradagarslägret i juni visade Björnfot upp fin skridskoåkning, och många liknade honom med Anaheims Hampus Lindholm, en jämförelse Björnfot inte hade något emot.

– Jag skulle säga att när det kommer till vårt spel så är vi ganska lika, Hampus och jag. Jag kan titta på många olika svenskar, men när det gäller det defensiva delarna så gillar jag att titta på Hampus Lindholm, säger Björnfot till sajten.

Själv tror Djurgårdsspelaren att han behöver förbättra sig i det offensiva spelet och få till mer kraft i direktskotten.

– Jag behöver vara ett större hot och skjuta mer, säger Björnfot, som väntas bli kvar i Djurgården nästa säsong.

Publicerad:

LÄS VIDARE