”Det har aldrig varit kris för oss”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Filip Forsberg hade uppvisning i New Jersey natt.

Han gjorde två mål, och satte dessutom en straff, när ett Predators på uppgång igen vann en vilda västern-match mot Devils.

– Jag tycker det känts bra sedan All Star-uppehållet, det var skönt att få återhämta sig lite, säger prickskytten från Leksand till Sportbladet efter 6–5-segern.

Jo, det stod ”6–5”-segern efter det citatet.

Så slutade mötet mellan Nashville och New Jersey i Prudential Center – och siffrorna ger en mycket adekvat bild av vad det var för slags drabbning.

– Ja, det blev väldigt målrikt och svängigt, men det verkar vara så vi ska vinna nu, he he. Vi slog ju Washington med 5–4 i går också, säger Filip Forsberg när vi talar med honom efteråt.

Forsberg och Arvidsson firar.
Foto: Kathy Willens / TT
Forsberg och Arvidsson firar.

– Det var en rolig match att spela och det känns riktigt skönt att vi till slut kunde vinna. Det hade varit tungt att förlora en sån här fajt, särskilt när vi spelade så bra. Bortsett från i delar av andra perioden gjorde vi verkligen det ikväll.

”Känts bra för mig”

Det gäller inte minst ”Flipper” själv. Han prickade in två mål under ordinarie matchtid och satte dessutom sin straff under själva avgörandet.

– Ja, det var kul att få lite utdelning. Särskilt målet i tredje perioden, när vi kvitterade i powerplay, satt bra, fortsätter han.

– Men det har känts bra för min del ända sedan vi kom tillbaka från All Star-uppehållet. Det var skönt att få återhämta sig lite.

Efter senaste dygnets två segrar är Predators – uträknade av många efter en månad av motlut – plötsligt tillbaka i playoff-rallyt igen. De har bara två poäng upp till sista wild card-platsen i väst – med flera matcher till godo.

– Men även om vi inte legat där vi vill i tabellen har det aldrig varit någon kris för oss. Det har ju inte varit hundra poäng upp direkt, poängterar Filip.

– Samtidigt är det extremt jämnt och alla lagen vi har omkring oss vinner hela tiden. Så vi måste fortsätta på det här sättet nu.

Ekholm målskytt

Filip säger vidare att han fått mycket gott intryck av nye coachen John Hynes – som antagligen var gladast av alla efter segern i natt. Han fick ju sparken av just Devils i december (och ersatte sedan själv Peter Laviolette som Predators-coach i början av januari)

– Ja, han kom in till oss i omklädningsrummet efteråt och sa att det här betydde mycket för honom. Det kan man ju tänka sig, säger tvåmålsskytten från Åkerö utanför Leksand.

Även Mattias Ekholm satte en puck – precis som Jesper Bratt i hemmalaget.

Det ser dessvärre ut om att säsongen håller på att rinna svensklaget Buffalo Sabres ur händerna – i år också.

Superstjärnan Jack Eichel gav dem visserligen ledning i nattens hemmamatch mot Montreal, efter förarbete av Marcus Johansson och Rasmus Dahlin, men gästerna vände och vann med 3–1 – efter ännu ett mål av ryske veteranen Ilia Kovaltjuk.

Därmed har Sabres tio poäng upp till en playoff-plats.

– Det är en extrem besvikelse, säger coachen Ralph Krueger.

Alex Iafallo var den verklige kungen hos Los Angeles Kings under natten.

Den 26-årige amerikanen stod för NHL-karriärens första hattrick i en segermatch borta mot Arizona – och han knöt ihop den med stil. Först kvitterade han till 2-2 med mindre än tre minuter kvar av ordinarie matchtid. Sedan avgjorde han 24 sekunder in i förlängningen.

Adrian Kempe assisterade till ett av målen – och det gjorde även Carl Söderberg till ett av hemmalagets diton.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!