Lias Andersson bytt till LA Kings

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Oönskad av New York Rangers.

Nu får Lias Andersson, 21, en ny NHL-klubb.

LA Kings har trejdat till sig hans rättigheter.

2017 års draftsjua kom aldrig till sin rätt i New York Rangers. Efter att ha fått sparsamt med speltid och bett om att få bli bortbytt kom Rangers i stället överens om att låna ut honom till HV71.

Fick stanna i SHL

En utlåning som förlängdes i somras, trots att Rangers egentligen ville ta tillbaka honom lagom till Stanley Cup-slutspelet.

– Jag vill tacka Rangers för att de förstår min situation och min önskan om att spela i HV71. Jag hittade tillbaka till det spelet jag vill spela i slutet av förra säsongen och ser fram emot en fortsättning i HV71, sa Lias Andersson då.

Bortbytt

Nu väljer Rangers att göra sig av med honom.

På onsdagskvällen, mitt under draften, meddelade storklubben att de trejdat bort rättigheterna till den 21-årige forwarden till LA Kings – klubben där Anderssons pappa Niklas jobbar som scout.

Rangers fick Kings 60:e val i draften. Ett val de sedan använde till att drafta den kanadensiske forwarden William Cuylle, 18.

Sportbladet har varit i kontakt med Christian Ruuttu, som är ansvarig för LA Kings europeiska scoutingverksamhet. Han meddelar att klubben ännu inte fattat beslut gällande när de vill att Lias Andersson ansluter till laget.

”Har inte hunnit diskutera saken”, skriver han i et sms.

Lias Andersson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Lias Andersson.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!