Stanley Cup

Dominique Ducharme testade positivt – skickades hem

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Stanley Cup-slutspelets stora skräll-lag tycks kunna överkomma vad som helst.

Inför nattens semifinal mot Vegas testade Montreal-coachen Dominique Ducharme positivt för Covid och skickades hem – men hans manskap vann i alla fall.

– Det vara bara ytterligare ett av alla problem vi tvingats hantera, säger målvaktshjälten Carey Price efter den emotionella 3-2-segern.

Som alla andra i och runt Montreal Canadiens har coachen Dominique Ducharme levt i en hårt tillsluten bubbla under det pågående Stanley Cup-slutspelet, och dessutom fått båda vaccinsprutorna, så det kom som en chock när han – och bara han – testade positivt för Covid under fredagsmorgonen.

Den 48-årige kanadensaren – som inte har några symtom – skildes omedelbart åt från laget och skickades hem och istället fick assisterande coachen Luke Richardson helt plötsligt ta över rodret inför tredje semifinalen mot Vegas.

– Det var en svår och förvirrande situation, ingen förstår hur det kunnat hända. Vi saknade vår coach ikväll men hade honom på Zoom före matchen och vi hittade ändå ett sätt att vinna, säger övertidshjälten Josh Anderson.

”Carey vann åt oss”

Magnifike målvakten Carey Price nickar instämmande.

– Att vi inte hade honom i båset ikväll var bara ytterligare ett av alla problem vi tvingats hantera, menar han.

Ytterligare ett var det faktum att de i Ducharmes frånvaro blev utspelade av Vegas och efter 40 minuter låg under med 30-8 i skott. Men i protokollet höll Habs ändå jämna steg, främst tack vare ofantligt hete Price, och när Marc-Andre Fleury i slutet av tredje begick säsongens tavla (se artikel här intill) kunde Jos Anderson kvittera. Under den övertidsperiod som följde tog de sedan över helt – trots att domarna inte ville ge dem ett enda powerplay, ens när veteranen Corey Perry fick ansiktet mosat och ymnigt blödande lämnade isen – och 12.53 in i förlängningen slog Anderson till igen och avgjorde.

– Men det var framförallt Carey som vann åt oss. Ni såg ju själva, han var helt otrolig och höll oss kvar i den här matchen kvällen igenom, konstaterar hjälten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

På väg att koppla greppet – då stod Fleury för säsongens tavla

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Stanley Cup

Montreal Canadiens

Vegas Golden Knights

Ishockey

Coronaviruset

Covid-19