Stockholmarna föll tungt mot HV med 1–5 – och den ljuva segersviten bröts.

– Vi har varken bettet eller hungern från start i dag, säger Djurgårdens tränare Robert Olsson.

Djurgårdens nyförvärv Rhett Rakhshani skulle komma in och bidra med hårt jobb.

Och visst, det gjorde han.

Men hårt jobb verkar inte kunna rå på bortaspöket som förföljer stockholmarna. Trots vinst i senaste bortamatchen mot Frölunda ligger Djurgården näst sist i bortatabellen. Bara ett lag är sämre – HV71.

Sandin tvåmålsskytt

På hemmaplan är HV desto starkare. Efter en tuff period med tre raka förluster studsade laget tillbaka och körde över Djurgården med 5–1 på onsdagskvällen.

– Vi spelar ett bättre försvarsspel, sätter hög press och får utdelning. Det är skönt att komma tillbaka och ta tre poäng, säger tvåmålsskytten Linus Sandin till Cmore efter matchen.

Linus Sandin gav HV exakt den start som laget ville ha. Redan efter drygt två minuter kom första målet. Andra målet hann 24-åringen göra med bara sekunder kvar av första perioden. Djurgården spelade taffligt i egen zon och för Sandin var det, i princip, bara att tacka och ta emot.

– Jag tycker att vi är dåliga i dag. Passningsspelet är fruktansvärt, säger Djurgårdens tränare Robert Olsson till Cmore.

Segersviten bruten

Djurgården åkte till Jönköping med fyra raka segrar i ryggen. Dessutom med en extra krydda i Rhett Rakhshani som gjorde sin första match i Djurgårdströjan.

HV:s offensiv var visserligen både bättre och betydligt effektivare än vad den varit i de senaste matcherna. Men det var något som saknades menade Djurgårdens tränare efteråt.

– Vi har varken bettet eller hungern från start i dag, säger Robert Olsson till Cmore.

Tröstmål för Djurgården

HV ångade på matchen igenom och var det vassare laget. Djurgården kom till få farliga lägen – och lägena de fick räddade storspelande Jonas Gunnarsson i hemmamålet.

Bara en gång fick Gunnarsson se sig besegrad då Jesper Pettersson snyggt satte pucken i mål på en skarv från Niclas Bergfors. Ett mål som också spikade slutresultatet 5–1.

För båda lagen gäller det nu att ladda om. Nästa omgång spelas redan på lördag. För Djurgårdens del väntar Malmö på bortaplan och för HV väntar smålandsderby i Oskarshamn.

Linus Sandin (t.h.) ledde vägen med två mål mot Djurgården.