Brynäs vände mot HV71: ”Stor seger för oss”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

GÄVLE. Två viktiga poäng i bottenmötet med HV71. 

Men Brynäs fortsätter ha problem i powerplay – och då sågade den ansvarige sig själv: 

– Jag får se mig själv i spegeln, ta på mig största delen att det inte fungerar, säger assisterande tränaren Viktor Stråhle. 

Brynäs låg på tolfte plats och HV71 på elfte i den rafflande bottenstriden när pucken släpptes i Gävle. Det blev precis så jämnt och tätt som förväntat. Efter tre perioder stod det 1–1

I förlängningen tog det bara en minut innan Brynäs nyförvärv från Linköping, Oula Palve, tog pucken från egen zon, drev den över hela banan och fick in en backhand från snäv vinkel.  

– Ett stort mål, vi behövde den seger och att vinna mot dem. Vi kunde ha avgjort redan i tredje perioden då både jag och laget hade många målchanser, säger Palve. 

Lurade du målvakten med ditt skott…?

– Ja, vem vet. Kanske…, haha.

Gick den in där du siktade?

– Jag försökte inte skjuta mellan benen, men ibland när du skjuter ett perfekt skott går den inte in och tvärtom. Jag hade lite tur i dag.  

Palves mål betyder två viktiga poäng för Brynäs i bottenstriden, trots att powerplay återigen inte gav någon utdelning. Gävlelaget hade tolv minuter i powerplay utan mål och har nu bara gjort ett mål på de tretton senaste matcherna.

Ska lämna över det till spelarna

På presskonferensen tog Viktor Stråhle själv upp problemet:

– Det är mitt ansvarsområde och där har jag gjort ett för dåligt jobb. Vi är inte så vassa som vi måste vara, vi tar inte vara på de biljetter vi får. Det här var inte första matchen. Spelarna försöker, jag vet inte om jag har kladdat för mycket. Bytt spelare in och ut och pratat om olika saker för att hjälpa till, men ibland stjälper det mer än det hjälper.

Lösningen enligt Stråhle är att ge spelarna större ansvar och förtroende att lösa knuten. 

– Vi låter grabbarna, som är skickliga, prata ihop sig snarare än att jag ska kladda i någonting, så blir det här sjukt bra.

Segerskytten Palve tycker dock inte att felet ligger hos Stråhle: 

– Vi visste vad vi skulle göra i dag, men det var vårt eget fel att vi inte utnyttjade det som vi borde ha gjort.

Har det varit för mycket prat om detaljer?

– Nja, jag gillar att prata om saker och även små saker och jag tycker inte det är hans fel. Jag gissar att coacherna vill göra allt de kan för att hjälpa laget att vinna, säger Palve. 

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!