Publicerad 2022-02-24

Han gjorde tidigt 1–0 mot Leksand, men sedan tappade Leon Bristedt fattningen.

Röglestjärnan körde upp klubban mellan benen på Leksandsforwarden August Berg – och fick matchstraff.

Rögle flåsar Skellefteå i nacken i toppstriden och har chans att återta serieledningen i kväll.

Bara 41 sekunder in i hemmamatchen mot Leksand kunde Leon Bristedt sätta 1–0 till skåningarna.

Kort senare hamnade stjärnan i fokus igen, dock av mer negativa orsaker.

Långt utanför spel körde Bristedt upp klubban mellan benen på Leksands forward August Berg.

– Jävligt dåligt. Det är ingen hård grej, men han ska inte hålla på med det där. Nu vet alla att han är lättirriterad och kommer åka på honom hela slutspelet när de vet att han håller på med de där grejerna, säger C More-experten Niklas Wikegård.

Målfest

Domarna videogranskade händelsen, men själv gestikulerade Rögleforwarden och menade att leksingen filmade.

Men nej, reprisbilderna visar tydligt hur Bristedt kör upp klubben mellan benen på Berg och han fick också matchstraff för slashing.

Leksand gjorde inga mål i det fem minuter långa numerära överläget, men kvitteringen kom ändå i upptakten av period två.

Patrik Zackrisson blev målskytt innan Carter Camper även gav Leksand ledningen kort senare.

Avgjorde i slutminuterna

Sedan följde en riktig målfest.

Rögle kvitterade, Leksand återtog ledning – och så vidare.

När Rögle kvitterade för tredje gången, när Linus Sjödin gjorde 4–4 med fem minuter kvar, såg matchen ut att gå mot förlängning.

Men bara 2.25 från slutsignal rakade Adam Edström in 5–4 och sköt tre poäng för Rögle.

Men serieledare blir inte skåningarna eftersom Skellefteå också vann sin match borta mot Färjestad.