Publicerad 2017-03-27

Bäst i grundserien.

Men fiasko i SM-slutspelet.

Växjö är utslaget redan i kvartsfinal efter att ha sänkts – av sina gamla guldhjältar.

– Jag är grymt besviken, säger tränaren Sam Hallam i C More efter 1–2-förlusten.

Efter en tappad 3–0-ledning i torsdags, till 3–4-förlust, har Växjö varit pressat i SM-kvartsfinalen mot Malmö.

Men med kniven mot strupen lyckades laget vinna och reducera matchserien i förrgår.

I kväll tog det däremot stopp.

Växjö, som vann SHL:s grundserie och var förhandsfavoriten till SM-guldet, är utslaget mot kvartsfinalspelets sämsta lag från grundserien.

Malmö är vidare med 4–2 i matcher efter kvällens vinst i ett kokande Malmö Arena.

Dominerade stort

Målskyttet inleddes drygt 16 minuter in i första perioden när Noah Welch, som tog SM-guld med just Växjö 2015, slängde i väg en puck på mål som styrdes in via Växjöben.

Skåningarna hade sedan en jättepress i mellanperioden och radade upp chanser, men Joacim Eriksson i bortakassen stod emot trycket. Halvvägs in i matchen ledde Malmö skottstatistiken med 23–10, men i stället – i Växjös första powerplay – small det direkt.

Olli Palola sköt in kvitteringen på en retur från Oscar Alsenfelt.

– Vi har fått kämpa otroligt hårt för att freda oss, men vi har haft ett grymt bra målvaktsspel, sa Sam Hallam i C More i den andra periodpausen.

Men till slut orkade inte Växjö stå emot.

Dramatiskt slutskede

Tredje perioden var förvisso jämnare, spelmässigt, men Malmös utdelning kom ungefär halvvägs in i densamma.

Målskytt? Ännu en gammal guldhjälte i Växjö 2015.

Rhett Rakhshani slog in 2–1-pucken på halvvolley i kalabalik framför Växjöburen.

Det målet tog Malmö vidare till slutspel.

Trots hård kvitteringsjakt av Växjö i ett högdramatiskt slutskede höll Malmö ut och är i SM-semifinal för första gången på 16 år.