SHL 2016/2017

Storstadsklubbarna gör miljonvinster

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Örebro och Luleå brottas med rejäla ekonomiska smällar efter året säsong.

Bättre går det för både Frölunda och Djurgården som båda gör vinst med 9,1 respektive 1,8 miljoner kronor.

Att vara SHL-förening är ett rejält ekonomiskt riskprojekt. Det har inte minst varit tydligt med de ekonomiska bakslagen som både Luleå och, enligt uppgifter, Örebro råkar ut för.

Men i det finns klubbledningar som går med lättare steg mot sitt årsmöte också.

Trots att klubben fick nöja sig med semifinal efter guldet året innan gör klubben ett starkt plus på 9,1 miljoner kronor. Därmed har Göteborgarna, efter några tuffa år, 30,2 miljoner kronor på banken.

–  Det är positivt att vi successivt kan återställa det egna kapitalet. Koncernen har ett stort antal anställda och i en värld som styrs av många oförutsägbara faktorer är det nödvändigt att ha tillfredställande reserver. En framtida ambition bör vara att koncernens Egna Kapital uppgår till ca 25 procent av omsättningen, säger Frölunda HC:s ordförande Mats Grauers i ett pressmeddelande.

”Ska vara nöjda”

Djurgården gör också vinst för tredje året i rad. Den här gången på 1,8 miljoner kronor. Totalt har man därmed 8,1 miljoner på banken.

– Med tanke på de utmaningar som verksamheten hade under säsongen, både sportsligt och kommersiellt med bland annat vikande publiksiffror under hela hösten, ska hela vår organisation vara nöjd med att vi gör ett överskott i år igen. Det ligger ett hårt arbete bakom detta, säger Djurgården Hockeys VD Jenny Silfverstrand på klubbens hemsida.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Uppgifter: Örebro på väg mot jätteminus

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2016/2017

Frölunda HC

Djurgårdens IF Ishockey

SHL Svenska hockeyligan