Oskarshamn tappade viktiga poäng i toppen

Uppdaterad 2015-11-02 | Publicerad 2015-10-29

Släppte en 3-1 ledning från den första perioden

En 3-1 ledning för Oskarshamn och chansen att gå över kvalstrecket i Hockeyallsvenskan.

Då vände och vann Asplöven på straffar med 5-4.

– Tacksam över en poäng, men besviken att vi inte visar bättre omdöme, säger Oskarshamns huvudtränare Fredrik Söderström till klubbens hemsida.

Oskarshamns tränare Fredrik Söderström.

Första perioden bjöd på fyra mål, tre av dem från Oskarshamn inom loppet av två minuter.

Målvakten Samuel Ward, inlånad till Asplöven från Luleå, kom in istället för Ronan Quemener och lade grunden till att Asplöven gick ifatt till en 4-3 ledning.

Men än en gång skulle Oskarshamn komma igen. Med tolv minuter kvar av tredje perioden gjorde Mitchell Wahl sitt åttonde mål för säsongen och kvitterade matchen som gick hela vägen till straffar.

Väl där gjorde Mathias Bromé det avgörande målet för hemmalaget och Oskarshamn tappade viktiga poäng i toppen av Hockeyallsvenskan.

"Omständigt och arrogant"

Oskarshamn hade inför matchen chansen att ta klivet över kvalstrecket i toppen.

I och med straffförlusten ligger man allt jämt på tredje plats på sämre målskillnad än andraplacerade AIK.

– Tacksam över en poäng, men besviken att vi inte visar bättre omdöme. Många gör ett digert arbete i spelet utan puck. Men vi kan inte uppträda kladdigt, omständigt och arrogant i spelet med puck, det borde vi lärt oss, säger Söderström.

I kvällens andra match i Hockeyallsvenskan vann Sundsvall hemma mot Vita Hästen efter straffar med 5-4.

Sundsvall kom tillbaka tre gånger om efter att ha legat under med 2-0, 3-2 och 4-3.

I straffläggningen krävdes det sex straffomgångar innan Christoffer Kjaergaard till slut kunde göra mål och avgöra för hemmalaget.

Sundsvall tog därmed två viktiga poäng i bottenstriden och knappade in på Björklöven och Timrå, endast en respektive två poäng framför i tabellen.