Svenskhjälten: ”Blev nog lite överraskad”

Joakim Nordström firar med lagkamraten Andrej Nestrasil.

NEW YORK. Joakim Nordström blev matchhjälte för Carolina Hurricanes i natt.

Han satte den 3-1-puck som slutligen knäckte New Jersey.

– Vi var alla hungriga efter juluppehållet, säger han efter den sköna segern.

Drygt tre minuter återstod när Joakim Nordström under en kontring fick pucken av Justin Faulk ute på vänsterkanten, tog ett par skär innanför blålinjen och dammade på ett skott som helt ställde Corey Schneider i New Jersey-kassen.

– Pucken styrdes på en Devils-klubba, så han blev nog lite överraskad, säger den 23-årige Tyresö-sonen till Hurricanes hemsida.

Joakim stod för assist också på Brett Pesces 1-0-mål i mittperioden och hade såldes stor del i 3-1-segern.

– Det är alltid lite tufft att komma tillbaka efter ett uppehåll som det vi just haft, men vi var verkligen hungriga och spelade riktigt bra. Det känns kul att vara igång igen, säger han.

Forsberg tvåmålsskytt

Filip Forsberg stänkte in både åttonde och nionde målet för säsongen när Nashville rundade av julen med match mot gamla rivalen Detroit hemma i Bridgestone Arena.

Det räckte nu inte, Red Wings vann med 3-2 i alla fall, men Predators-coachen Peter Laviolette är ändå nöjd – just för att hans svenske skyttekung såg så bra ut.

– Filip har just nu bra bett i skridskoåkningen och rör pucken kvickt in och ut ur situationerna. Då är han svår att försvara sig mot, säger han.

Även Oliver Ekman-Larsson gjorde två mål i natt – utan att få vara riktigt glad.

Han inledde Arizonas hemmamatch mot Los Angeles King med att göra 1-0 i ett powerplay i mitten av första perioden.

Det resultatet stod sig sedan till början av tredje, då Kings gjorde ett ryck och gick upp i 3-1-ledning. Coyotes kom dock tillbaka och när tre och en halv minut återstod kvitterade ”OEL”.

Sedan hann övertiden bara pågå i en dryg halvminut innan Anze Kopitar avgjorde för gästerna.

Capitals etta i NHL

Washington förefaller snudd på oslagbara för tillfället.

De tog sjunde raka segern hemma mot Montreal i natt – 3-1 – och eftersom Dallas samtidigt tappade poäng i St. Louis gick de upp i ensam serieledning.

Marcus Johansson stod för en assist.

Två mål av Stamkos

I Tampa gjorde Steven Stamkos två mål i fem-mot-tre-läge mot Columbus – med 32 sekunders mellanrum.

Blue Jackets drog nämligen på sig så många utvisningar att de fick fortsätta med två man mindre när han snärtade in sitt första mål från favoritpositionen i vänstra tekningscirkeln, så han gjorde helt enkelt bara om det.

– Man får inte mycket bättre lägen än så. Så jag bara bestämde mig för var jag ville skjuta och så gjorde jag det.

Till slut vann Tampa med 5-2. Alexander Wennberg hade assist på ett av Columbus tröstmål.