Publicerad 2020-12-05

Förnedrat senast, och tre raka förluster.

Nu bröt Frölunda sin dystra svit efter vändning hemma mot Rögle.

Frölunda HC

Från 3–18 i målskillnad i de tre senaste SHL-omgångarna, till en 3–2-seger i Scandinavium för Frölunda. Där Rögle öppnade målskyttet i första periodens slutsekund.

För synkroniserat med periodsignalen kämpade Simon Ryfors in 1–0 till gästerna i powerplay. Domarteamet behövde videogranska, eller främst tidsgranska, för att se om pucken var över mållinjen innan klockan stod på 0,0. Och med fem tiondelar till godo godkändes målet.

Rögle utökade till 2–0 när Niklas Hansson överlistade Niklas Rubin från sargen och dålig vinkel. Men sedan, med tretton sekunder kvar av mittperioden, påbörjade Frölunda sin vändning.

Theodor Niederbach reducerade, och Mattias Norlinder kvitterade efter passning från Theodor Lennström. Som sedan blev matchvinnare.

I numerärt överläge sköt han från blå, och via ramen satte han segermålet 3–2 till Frölunda.

– Vi har haft en liten svacka på slutet, och haft det lite tufft. Det här var väldigt viktigt för oss att visa mot ett så bra lag som Rögle, säger Theodor Lennström till C More.