Efter bortdömda målet: ”Ren skandal”

Men Skellefteå vann ändå

Publicerad 2020-10-15

Skellefteås Jonatan Berggren tryckte sig in på kassen men fick sitt mål bortdömt.

Något han kallade för en ”ren skandal”.

Men Skellefteå vann ändå med 1–0 vilket fick Färjestads tränare Johan Pennerborn att såga sitt lag.

Jonatan Berggren, 20 är en av de stora succéspelarna den här säsongen. Inför matchen mot Färjestad hade han gjort poäng i samtliga sju matcher, och i slutet av första perioden trodde han att han hade gjort det för åttonde gången.

Berggren bröt in på kassen och la in pucken i mål. Men i samma sekvens nuddade forwarden Arvid Holms klubba varpå målvakten tappade den.

Efter en längre överläggning domarna emellan beslutades det att målet inte godkändes.

”Vete fan varför”

Det gillade inte Berggren.

– Jag tycker att det är ren skandal. Det är väl så hockeymål ska vara, säger Berggren i C More.

– Jag vete fan varför det inte blir mål. Jag ska inte säga för mycket, då kommer jag säga fel saker, säger han.

SHL förklarar

SHL förklarade det bortdömda målet på Twitter.

”Den anfallande spelaren åker genom målområdet och kör på målvaktens klubba så att målvakten tappar balansen och därigenom inte har möjlighet att rädda pucken.”

Därmed var ställningen fortfarande 0–0 inför andra perioden.

– Vi spelar som vi gjort de senaste matcherna, vi ska bara trumma på så förhoppningsvis får vi göra ett mål som godkänns i andra perioden, säger Berggren.

Och ett godkänt mål fick de när Jonathan Johnson stänkte in ett direktskott till 1–0 i mittperioden.

Det skulle visa sig räcka.

Arvid Söderblom räddade 21 skott, höll nollan och Skellefteå kunde vinna med 1–0.

”Långt ifrån okej”

Färjestad straffades hårt av 18 utvisningsminuter, något FBK-tränaren Johan Pennerborn inte alls var nöjd med.

– Långt ifrån okej. Det är alldeles för mycket. Där ger vi oss inte själva chansen, säger Pennerborn.