Huvudcoachen: ”Tror Dick spelar i Djurgården”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Dick Axelsson såg Djurgården–Örebro på Hovet och var inne i hemmalagets omklädningsrum efter matchen.

Spekulationerna, frågorna och hetsen tog ytterligare fart.

– Jag vill och tror att Dick Axelsson kommer att spela i Djurgården under säsongen, säger huvudcoachen Robert Ohlsson.

Omklädningsrummet och Hovet var i stort sett helt tomt och mörkt när Sportbladet träffade på Robert Ohlsson och Dick Axelsson ensamma tillsammans i korridorerna sent på torsdagskvällen.

Ett hemligt (?) möte mellan huvudcoachen och spelarprofilen långt efter matchen slut.

– Det skulle jag inte kalla det, för det fanns inget hemligt med det. Vi håller kontakten hela tiden, umgås och spelar sedan lång tid padel tillsammans, säger Robert Ohlsson.

Vad pratade ni om då?

– Han var inne och umgicks med killarna i omklädningsrummet efter matchen. Sedan satt vi och pratade om allt från padel till familj, och även hockey också då han ju till exempel har kommenterat oss i SVT när vi har spelat i CHL.

”En gemensam önskan”

Efter matchen mot Örebro bekräftade Dick Axelsson för Sportbladet att han hade haft ett erbjudande från sin tidigare klubb Färjestad som han hade tackat nej till.

Han sa också att han hade tackat nej till många andra förfrågningar, där AIK i hockeyallsvenskan och Oskarshamn som nykomling i SHL är två som är kända för Sportbladet.

Det har blivit en följetong med många turer var en av våra allra största och mest kända ishockeyspelare ska fortsätta karriären.

– Han vill värdera familjetid och är tvåbarnsfar. Då gäller det nog att vara i Stockholm och spela i Stockholm, både hans och vår önskan är så klart att det blir Djurgården, säger Robert Ohlsson.

”Hög procentchans”

Så får vi se Dick Axelsson i Djurgården i vinter?

– Det tror jag och det hoppas jag, så bra som Dick Axelsson var framförallt i SM-slutspelet så är han en jättetillgång för alla lag i SHL. Det skulle vara dumt att säga nej tack till det, sedan ska det så klart falla på plats med avtal och annat.

Du verkar hålla honom väldigt högt som spelare?

– Det är en fantastisk bra hockeyspelare, spelskicklig och smart – han har kanske störst spelförståelse av alla spelare i SHL. Det är superkille på alla sätt, jag säger inte nej till Dick Axelsson.

Hur många procents chans är det att det blir Djurgården?

– Det är hög procentchans att Dick Axelsson kommer att dyka upp i Djurgårdens tröja. Det är en bra spelare som vi så klart är intresserade av.

”Behöver ersätta Bemström”

Djurgården har en bred trupp, där bland annat unga spelare som Alexander Holtz och Erik Walli-Walterström har imponerat stort i inledningen av SHL.

Senare ansluter kanadensiske backen Jason Garrison som dröjt på grund av skattetekniska skäl, och backen Tobias Björnfot och forwarden Emil Bemström kommer tillbaka om de inte blir kvar i Los Angeles Kings respektive Columbus Blue Jackets organisationer i NHL.

– Just nu gör Emil Bemström det bra där borta i Nordamerika. Det ser ut som att vi kommer att behöva ersätta honom, och då är vi så klart intresserade av en spelare som Dick Axelsson, säger Robert Ohlsson.

När kan det bli klart med Dick Axelsson?

– När det blir klart att Emil Bemström blir kvar hos sin NHL-klubb så förlorar vi en av våra tyngsta forwards. Då kommer Dick Axelsson vara ett aktuellt namn för oss, och egentligen är det något vi tittar på redan nu eftersom det går så bra för Emil Bemström där borta.

Hur märker ni av pressen från fansen som vill se honom i Djurgården?

– Vi får frågan om Dick Axelsson hela tiden. Nu har han haft sin tid med sin familj, så det har varit viktigt för honom.

Toppar SHL-tabellen

Djurgården har inlett SHL-säsongen med tre raka segrar och är enda lag på full pott på nio poäng.

På lördagskvällen väntar överraskande tabelltvåan Oskarshamn nere i Småland.

32-årige forwarden Dick Axelsson gjorde flera matchavgörande insatser för Djurgården i SM-slutspelet förra säsongen där det till slut blev förlust i SM-finalen mot Frölunda med 4–2 i matcher.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!