Ovetjkins jakt i alla tiders skytteliga

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Alexander Ovetjkins jakt mot toppen i alla tiders skytteliga fortsätter.

Han smällde in två nya mål när Washington slog Florida i natt – och har därmed tretton fullträffar upp till legendaren närmast före, Teemu Selänne.

– Jag gillar att spela här i Florida. Bra väder vet du, säger han med ett flin efter 5-4-segern mot Panthers.

Att Alex Ovetjkin är av tidernas absolut bästa målskyttar råder det inga tvivel om. Fast han spelar i en era när det rent allmänt görs avsevärt mycket färre mål öser han in puckar som vore det mitten av 1980-talet.

Men nu har han det snart på papper också. Han ligger på tolfte plats i alla tiders skytteliga och efter nattens två fullträffar i BB&T Center har han 13 mål upp till Teemu Selänne på placeringen ovan – och 19 till Mario Lemieux på tiondeplatsen.

”Gillar att spela i Florida”

Till milstolpen 700 är det 29 och ingen tvivlar ju på att han har så många i sig på de 65 matcher som återstår av grundserien. I så fall passerar han Steve Yzerman och Mark Messier på alla-tider-listan.

– Well, säger den ryske superstjärnan när han möter media efter en match som slutade med att Tom Wilson satte 5-4 på övertid, jag är bara glad att vi gjorde en såpass bra match i kväll och hittade ett sätt att vinna.

– Varför jag gör så många mål just i den här arenan? Jag vet inte, men jag gillar att spela i Florida. Vädret vet du. Och den bra publiken (brett flin).

Nicklas Bäckström har spelat fram till merparten av alla de där målen och stod för assist i natt också. En sådan hade även Anton Strålman på ett av Floridas mål.

Foto: Lynne Sladky / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!