Lobbar pucken i mål – över hela isen: ”Ser det aldrig”

Publicerad 2021-12-21

Säsongens galnaste mål?

Timråbacken Per Svensson tog några skär framåt efter att ha tagit burskydd och lobbade pucken över hela isen – rakt i mål.

– Riktigt jävla sjukt, säger Timrås Jens Lööke i C More.

Malmö såg ut att ha ett järngrepp om hemmamatchen mot Timrå efter övertygande spel och 2–0 efter första perioden.

Men sedan bjöd skåningarna på årets märkligaste baklängesmål.

Timrås defensiva back, och ligans meste tacklare, Per Svensson hade pucken i lugn och ro bakom egen målvakt.

”Inte ens en målvaktstavla...”

Sedan lämnade han burskyddet, tog några skär framåt för att bygga upp ett anfall, men valde i stället att skicka i väg pucken med en hög lobb, från egen zon, som landade…i mål.

När pucken landade på isen studsade den läskigt för Malmömålvakten Daniel Marmenlind som överrumplades totalt.

– Man kan inte ens säga att det är en målvaktstavla. Visst, han kanske ska åka ut en bit och ta den innan studs, men det där ser man tamejtusan aldrig, säger C Mores expert Niklas Wikegård.

Tände laget

Kort senare kvitterade dessutom Timrå och det står 2–2 i matchen och Jens Lööke menade att det galna målet tände laget.

– Riktigt jävla sjukt mål. Det blev en tändning för oss och vi hade förtjänat minst 2–2 i paus.

Men så blev det inte. Malmö återtog ledningen innan 40 minuter hade spelats och hemmamålvakten själv kunde skratta åt baklängesmålet.

– Alltså, jag vet inte vad jag ska säga... Man garvar åt det, det är en studs-is, säger han i C More.

Men trots det sjuka målet i baken kunde Malmö vinna matchen. De tredje perioden blev en målfest och skåningarna vann till slut med 6–3.