Södertälje vann trots Väsbys skottövertag

De hade ett massivt skottövertag.

Men Väsby lyckades aldrig få hål på ett sönderskjutet Södertälje.

I stället vann ett effektivt hemmalag.

Det tog 54 sekunder.

Sedan hade Södertälje spräckt målnollan i en match som slutade 3–0 till hemmalaget.

Trots att Väsby vann skotten med klara 59–24, lyckades de aldrig hämta i kapp det tidiga underläget. Ett underläge man hamnade i då pucken studsade på Södertäljes Christopher Bengtsson och i mål efter Lucas Carlssons skottförsök.

Två minuter senare utökade Södertälje när Jacob Dahlström tog till vara på Väsbyslarv. Målvakten Henrik Lundberg räddade det första skottet, men tappade pucken som Dahlström påpassligt kunde peta in.

NHL-lånet fick matchstraff

I samband med det andra baklängesmålet, efter 2.52 av den första perioden, var det färdigspelat för Väsbymålvakten Lundberg, som ersattes av Linus Ryttar.

När gästerna jagade reduceringsmål i den sista perioden åkte NHL-lånet Raphael Lavoie på matchstraff för ”abuse of officials”.

I stället kunde Södertälje göra 3–0 (Oscar Von Sivers) i numerärt överläge, vilket också blev slutresultatet.

”Sköljer över oss”

Efter matchen hyllades målvakten Fredrik Bergvik, som räddade 59 (!) skott och höll nollan.

– Det är spel mot ett mål. Det är Bergviks poäng, säger Södertäljes tränare Nichlas Falk i C More och fortsätter:

– Väsby är rappare och vinner alla närkamper. De sköljer över oss. Vi är allt annat än nöjda. Vi är nöjda med tre poäng, men spelet lämnar en del i övrigt att önska.

Efter trepoängaren är Södertälje två poäng från Björklöven och Bik Karlskoga, som närmast jagar tabellettan Timrå.

I mötet mellan Västerås och Almtuna hamnade gästerna i ett tidigt underläge, efter mål av Lukas Zetterberg.

Men Almtuna ville annat.

Efter två mål av 20-årige Filip Hasa lyckades man vända och vinna. Vinsten var deras tredje på de fyra senaste matcherna, och därmed byter lagen plats i den hockeyallsvenska tabellen.