Redan kris i Sharks – fjärde raka förlusten

Publicerad 2022-10-16

David Quinn.

NEW YORK. Säsongen har inte ens hunnit pågå en vecka, men det är redan kris i San Jose.

Sharks förlorade fjärde raka matchen i natt – efter att bland annat ha släppt in två mål i numerärt överläge inom loppet av två minuter.

– Vi har mer karaktär än vi visar på isen just nu, säger Erik Karlsson efter floppen mot jumbokandidaten Chicago.

Att hajarna från San Jose skulle kunna få det lite tufft i år anade de flesta bedömare redan innan säsongen, de befinner sig trots allt i något slags form av nystart.

Men starten har överträffat – eller snarare underträffat – de mörkaste prognoserna.

Det började med två raka förluster mot Nashville i Prag, fortsatte med en snöplig uddamålsförlust mot Brent Burns Carolina igår och kulminerade i en riktigt eländig krasch mot Chicago hemma i Sharktank i natt.

Och då såg det ändå lovande ut efter första perioden. Då hade de ledningen med 2-0, sedan Erik Karlsson gjort sitt första mål för säsongen och spelat fram till ytterligare ett.

”Vi hade panik i det läget”

Men i andra tilläts de nederlagstippade gästerna vända – och ”tilläts” är verkligen rätt term. Sam Lafferty – en dussinspelare i hela sin karriär – fick bland annat göra två mål i numerärt underläge. Inom loppet av drygt två minuter.

– Vi hade panik i det läget, vi jagade pucken och spelade utan att tänka, suckar den redan hårt ansatte coachen David Quinn.

Så vad finns att göra för att stoppa blödningen? Bita ihop, låter det som på Erik K.

– Vi har mer karaktär i det här omklädningsrummet än vi visar på isen just nu, säger han.

Nu väntar en lång roadtrip till östkusten för möten med NY Islanders, NY Rangers och New Jersey Devils.

William Nylander har inlett säsongen starkt. Han smackade in sitt andra mål , i ett powerplay, när Toronto tog en uddamålsseger mot Ottawa hemma i Scotiabank Arena i natt.

– Vi jobbade hårdare i powerplay än tidigare och det gav resultatet, säger han efter 3-2-viktorian.

Även Calle Järnkrok fortsätter producera för sin nya klubb, han stod för ännu en assist mot Sens.

Pittsburgh-pingvinerna visade verkligen klassen hemma i PPG Paints Arena i natt och slog slog självaste Tampa med 6-2.

Särskilt ypperlig var Sidney Crosby, ansvarig för ett mål och två assist. Han har överhuvudtaget varit het under seriestarten och producerat sex poäng på två matcher.

– Jag vill försöka rida vidare på detta momentum, man vet aldrig hur länge det varar, säger superstjärnan.

Rickard Rakell satte kvällen sista balja – och sin första för säsongen – i tom kasse i slutet och Victor Hedman hade assist på ett av Tampa-målen.

Det gick bra i Prag, men sedan de kom tillbaka hem till Nordamerika har Nashville Predators haft det desto kärvare.

De åkte på ännu en smäll mot Dallas Stars – den andra på två dygn – i Texas i natt.

5-1 blev det den här gången.

– Vår arbetsmoral är inte i närheten av där den behöver vara för att vi ska kunna vinna hockeymatcher, grymtar coachen John Hynes.

Pete DeBoers, Dallas nye befälhavare, gillar däremot vad han ser.

– I vårt rum har grabbarna börjat tro, konstaterar han.

Jo, New York Islanders kanske ändå fått lite bättre snurr på sin offensiv nu när defensive mästercoachen Barry Trotz försvunnit. Det såg tveklöst så ut i kokande UBS Arena i natt, där de körde över Anaheim med saftiga siffrorna 7-1.

– Men det var generande för oss och det ska göra ont nu, säger Ducks-coachen Dallas Eakins.

Gustav Nyquist gjorde sitt andra mål för säsongen i Columbus Blue Jackets bortamatch mot St Louis. Det hjälpte dock inte, de åkte på tredje raka förlusten. 5-2 blev det denna gång.

I Boston jagade Arizona lite oväntat ikapp Bruins efter att ha legat under med 3-1. Men efter Shayne Gostisbeheres kvittering i tredje perioden lade hemmalaget i en högre växel, prickade in tre raka mål och vann alltså med 6-3.

hampus Lindholm bidrog med en assist.

Washington tog sin första, efterlängtade seger hemma mot Montreal.

3-1, skrevs siffrorna till. Men nej, Alex Ovetjkin gjorde inga mål nu heller och får vänta på att spräcka sin nolla,

I Seattle spelade Andre Burakovsky fram till två Kraken-mål i tredje perioden, men då var det för sent. Vegas Golden Knights hade vid det laget redan gjort fem och tog ytterligare en meriterande seger.