SHL Svenska hockeyligan

Experternas lag i Dream Team 2021/2022

Av: 

Mattias Karlsson

Jonathan Nilsson

Hans Abrahamsson

Tomas Ros

HOCKEY

Lördag 11 september klockan 15.15 drar SHL i gång – och samtidigt Sportbladets populära managertävling Dream Team.

Här tipsar Sportbladets profiler om spelare du inte får missa.


Ta ut ditt drömlag i Dream Team här
Dick Axelssons lag.

Dick Axelsson

Bland de svåraste uppgifterna jag fått men som den expert jag är så löste jag uppgiften galant känner jag på förhand.

Jag går på rutinen och spelare som jag känner till. Joel Lundqvist var den första spelaren som fick plats i mitt lag tillsammans med Marcus Högström som jag vet aldrig gör en dålig match. 

Killar som C. Ehn T.Kelleher och F. Cederqvist känns bara så rätt att ha i laget och kommer ösa in poäng till coach Axelsson 

Wikstrand Nygård och Rakhshani står får harmonin och spelglädjen och enligt rykten otroligt taggade på att säsongen ska dra i gång så helt givna i lagbygget. 

Granberg, Näkyvä och den fantastiska målvakten Rubin kommer inte göra någon besviken när säsongen drar igång, trion kommer samla in poäng efter poäng och visa att dem var värda en plats i mitt skrytbygge! 

Mattias Karlssons lag.

Mattias Karlsson

Två femmor som kommer göra poäng, plus en målvakt som kommer att dra in Dream Team-poäng. Det är spelare som är personliga favoriter, har imponerat på försäsongen och har utvecklingspotential. Flera av dem har också stort spelvärde i tävlingen, då den spelade procenten inte motsvarar deras värde. De tunga investeringarna ligger framåt där Robin Kovacs är allra dyrast, det är en dröm för Örebro att han stannade. Det är ingen tvekan heller om att de två andra dyra forwardsen och dyra centern kommer att leverera mycket för sina lag. På backsidan finns främst spelare som kommer att ta nya steg den här säsongen. Kapten för Sportbladet Pinks blir Robin Kovacs. Väldigt aktuella för byten under säsongen: Joel Lassinantti, Mattias Norlinder, Rasmus Bengtsson, Konstantin Komarek, Linus Öberg, Gustav Rydahl.


Jonathan Nilssons lag

Jonathan Nilsson

Den första spelaren jag klickade hem? Linus Omark, såklart.

Den hemvändanden trollgubben från Övertorneå har ett poängfacit i Europa som ingen i SHL kan mäta sig med. Självklart kommer Leipojärvi BK:s kapten leverera även här. Viktor Lodin var uppe på Jonathan Dahlén-nivå i våras och 4 000 000 känns prisvärt, trots att han tillhör ett bottenlag. Michael Spacek ser jag som ett av ligans allra bästa nyförvärv. Sett till vad han har presterat i det tjeckiska landslaget är det poänggaranti deluxe.

Av det jag har sett hittills måste Ruohomaa betyda spelgeni på finska, så det är poänggaranti även där. Joel Mustonen har varit het som solen under sin första tid i Örebro, så det vore idioti att inte ge honom en chans för reapriset 2 500 000. Detsamma gäller Filip Cederqvist i Djurgården som kan vara årets fynd för två miljoner jämnt.

Bakåt då? Jag har imponerats av Julius Honka på försäsongen. Når han upp i 85 procent av Nils Lundkvists kapacitet är han ett kap. Adam Wilsby är den tjugonde dyraste backen i tävlingen, men kommer att komma topp tio i backarnas poängliga. Enkel matematik, han ska med. Målvakten Daniel Marmenlind har visserligen en av seriens absolut bästa målvakter framför sig (Oscar Alsenfelt), men något säger mig att hans framgångssaga bara har börjat. Han får min förstaspade till att börja med.

Drar jag för stora växlar av försäsongen? Kanske. Men det gäller att vara med från start, och glöm inte att ni har 60 byten att utnyttja under säsongen.

Ett ännu bättre tips: Kom ihåg att ni bara har 60 byten att utnyttja under säsongen. Plötsligt står man där i januari med några enstaka byten kvar, och då är man inte så kaxig.


Hans Abrahamssons lag.

Hans Abrahamsson

Ingen idé att snåla på målvaktssidan när prisskillnaden är så pass liten. Lassinantti kommer att stå mycket i ett bra lag. Bland utespelarna finns det desto fler fynd, inte minst finska backduon Sund/Näkyvä. Wilsby och Edvinsson känns också ruskigt spännande.

Även på forwardsidan går det att fynda, något som gör att jag har lite krut över att lägga på tunga elefanter som Veronneau och Lasch.

Finländska spelare i SHL kan vara en chansning, men både Nättinen (kolla in skottet!) och Puustinen har hamnat i bra lag och säkert också i bra omgivning.

Tomas Ros lag.

Tomas Ros

Blev annorlunda med två hela femmor plus en målvakt i årets Dreamteam.

Men det blev en kul utmaning.

Jag har blivit imponerad av Daniel Marmenlind under försäsongen. Vilken skicklig målvakt och jag tror han kan ge Oscar Alsenfelt en utmaning om spaden i Malmö. Och så är han hyfsat billig också.

Egentligen vill man ha en målvakt i ett tippat topplag, men nu blev det inte så i år. Jag tänkte ”mest bang for the bucks”.

I övrigt har jag försökt att hitta så kallade fynd och blanda med säkra kort. Nils Åman och Filip Cederqvist tror jag kan gå in på topp-tre-kedjor i respektive lag. Och kanske till och med få förtroende i powerplay. Sånt ger lite extra poäng.

Ryan Lasch, Carter Camper och Joel Mustonen tror jag kommer leverera en poäng per match.

Min backsida är ung, men det finns talang så det räcker. Norlinder och Albert Johansson kan med rätt utvecklingsurva få chansen i Tre Kronor under vintern. Caito kommer starta många av Leksands powerplay i vinter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More


Ta ut ditt drömlag i Dream Team här
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL Svenska hockeyligan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan