Ishockey

Rangers nollat igen: ”Det är lugnt...”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. De har ett nytt valspråk om att de aldrig ger upp – och nu får New York Rangers verkligen chansen att visa att det stämmer.

För de blev nollade i en ny extremt tajt batalj mot Carolina i natt och måste ovillkorligen vinna hemma på Manhattan på söndag.

– Det är lugnt. Inget skakar det här laget, lovar backen Jacob Trouba.

”No quit in New York” lyder den devis Rangers slutit upp kring sedan vändningen i den inledande matchserien mot Pittsburgh och som sagt: Nu får de, och vi, se vad den är värd.

För de kommer inte bara hem från södern i 0-2-underläge. De har bara gjort ett enda mål på två matcher – tidigt i den första perioden i öppningsronden. I natt gav de gamle bekantingen Brendan Smith ett gratismål i eget powerplay i slutet av andra perioden och sedan hände ingenting förrän Sebastian Aho lade 2-0 i tom kasse i slutminuterna.

– Men jag tycker inte det är några stora problem med vår offensiv. De gav oss inget utrymme och vi gav inte dem nånting, det var en tajt match, säger coachen Gerard Gallant.

– Även om jag gärna sett att vi vunnit en match här nere och tycker att vi kanske borde gjort det också är jag helt enkelt nöjd. Vi har spelat bra och krigat hårt och det ska vi fortsätta med.

Hårdföre backen Jacob Trouba håller med.

– Det är lugnt, vi har samma inställning hela tiden. Vi har legat under i matcher och serier tidigare och bara kört ner huvudet och jobbat vidare. Inget skakar det här laget, menar han.

”Det är mycket positivt”

Det är dock en motståndare med gott självförtroende de får ta sig an på Madison Square Garden på söndag. De förlorade visserligen samtliga bortamatcher i sin öppningsserie mot Boston men har uppenbarligen lärt sig hur man vinner extremt tajta slutspelsmatcher.

– Ja, vi gjorde exakt vad vi behövde göra för att vinna ikväll och alla i hela laguppställningen bidrog. Det är mycket positivt, säger coachen Rod Brind’Amour.

Dessutom spelar finländske målvakten Antti Raanta – egentligen ersättare för skadade dansken Frederik Andersen – sitt livs hockey och höll sin första nolla i playoff i natt.

– Han har samma tävlingsinstinkter som Henrik Lundqvist, berömmer målskytten Brendan Smith.

Match 3 i serien spelas i New York på söndag kväll – 21.30, svensk tid.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Mitt förslag: Starta upp ”Finnkampen” i hockey

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

NHL

New York Rangers

Carolina Hurricanes