Underläge 0-3 – då reste sig Karlskrona

Uppdaterad 2015-11-30 | Publicerad 2015-11-28

Tabelljumbon Karlskrona hamnade i 0-3-underläge borta mot Linköping.

Då gjorde Per Hånberg ett succébyte av målvakt och laget reste sig och tog sin andra bortaseger för den här säsongen.

– Man blir otroligt stolt, säger KHK-tränaren i C More.

När Niklas Persson i början av andra perioden gjorde 3-0 för Linköping hemma mot hopplösa tabelljumbon Karlskrona var det nog många som kritade ner de tre poängen i tabellen.

Men Filip Cruseman fick in en snabb reducering och i samma ögonblick beslöt sig också Per Hånberg för att byta ut målvakten Patrick Galbraith till förmån för Linus Fernström.

”Fantastiskt kul”

Det och en islossning från Mattias Granlund blev ett succérecept. Granlund gjorde sitt livs första SHL-mål när han reducerade till 3-2, bara två minuter senare satte han sitt andra.

– Det är fantastiskt kul att göra mål, jag har ju inte gjort så många. En jävla lättnad, konstaterade Mattias Granlund i C More.

Dan Tangnes var desto mer besviken inför tredje perioden:

– Vi är givetvis inte nöjda, jag blir förbannad när vi inte gör de saker som vi kommit överens om. Vi tappar ödmjukheten efter 3-0, säger han.

Hans mannar höjde sig visserligen igen i slutperioden men när först Henrik Törnqvist och sedan Broc Little fick jättelägen i slutminuterna så klev Linus Fernström fram med jätteräddningar.

Utbuade efter slutsignal

Matchen gick till förlängning och där avgjorde Karlskronas Emil Larsson segermålet och säkrade KHK:s andra bortaseger för året.

–  Sett över hela spelet var vi hetare i dag. Vi visar en bättre vilja i dag och det är man stolt att se, att våra grabbar steppar upp, säger Hånberg som menade att målvaktsbytet var ett lätt beslut.

Linus Fernström gillade läget han kom in i.

– Det är skönt att komma in när det är så skön energi i laget. Det är bara att komma in och lita på sina grunder och inte stressa upp sig för mycket, säger KHK-målvakten.

Linköping blev utbuat av den egna publiken efter förlusten.

–  Jag är väldigt förbannad, det är det här som avgör om man vill kämpa i toppen eller om man vill vara ett varannandags-lag, säger Dan Tangnes och avslutar:

– Vår prestation var okej fram till 3-0 sen är det under all kritik .