SHL Svenska hockeyligan

Brendan Shinnimin och Konstantin Komarek klara för Luleå

Av: 

Mattias Karlsson

Brendan Shinnimin.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

HOCKEY

Luleå har presenterat Brendan Shinnimin och Konstantin Komarek inför nästa säsong.

Kanadensaren har varit supportrarnas stora hatobjekt under tre säsonger i Växjö.

Österrikaren återvänder efter en säsong i KHL och Schweiz och kan ses som en ersättare till Linus Klasen.

Luleå slår till och presenterar tre nya spelare, inklusive den profilstarka stjärnduon Brendan Shinnimin och Konstantin Komarek.

30-årige forwarden Brendan Shinnimin har den senaste säsongen spelat i Mannheim i den tyska ligan.

Det var våren 2019 som den energiske forwarden och Luleå-supportrarna hade en långvarig infekterad dispyt.

Brendan Shinnimin anklagades för filmning, supportrarna skrek “Chicken Shinnimin” och han svarade med att ta av handsken och visa fingret.

Efter avstängning för gesten var han tillbaka till SM-kvartsfinalen mellan lagen, anklagades för fler filmningar och missade den femte och sista matchen för att ha blivit avstängd för en crosschecking mot Johan Forsberg.

Under förra säsongen kom sedan Brendan Shinnimin till arenan i Luleå iklädd en kycklingdräkt.

– Uppenbart så urartade en del saker, men det var roligt och intressant. Det är en del av spelet, jag ser fram emot att byta sida och ha de passionerade supportrarna med mig. Jag tror att de definitivt kommer att uppskatta den spelare och person jag är, säger Brendan Shinnimin.

Två provocerande spelare

Räkna med att retstickorna Brendan Shinnimin och Juhani Tyrväinen kommer att röra upp känslor hos motståndarna i vinter.

– Brendan Shinnimin har en förmåga att skapa både mål och poäng för sig och sina medspelare. Dessutom har han med hårt jobb och en intensiv spelstil förmågan att ta sig in under skinnet på sina motståndare. Det är några av dom egenskaper som vi känner att han kommer kunna hjälpa oss med både i grundserien och slutspelet, säger sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson.

28-årige centern Konstantin Komarek gör sin tredje sejour i Luleå och har varit en stor supporterfavorit med sin teknik och sitt spelsinne.

Utöver Brendan Shinnimin och Konstantin Komarek kommer 22-årige centern Pontus Andreasson som de senaste säsongerna har spelat i Björklöven.

Konstantin Komarek och Pontus Andreasson har skrivit tvåårskontrakt, Brendan Shinnimin har skrivit kontrakt över en plus en säsong.

Tidigare har Luleå klart med backarna Kim Johansson (Vita Hästen) och Jonathan Andersson (Örebro) samt forwards Vilmos Gallo (KooKoo) och Joonas Rask (Örebro).

Konstantin Komarek.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Publisert:

LÄS VIDARE

LuleåFans ordförande om Shinnimin: ”Han är välkommen, men...”

Kamikazetips: Så slutar SHL 2021/2022

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Luleå HF

Brendan Shinnimin

Ishockey