Danskens tredje nolla i SSK-dressen tog Södertälje till en 2–0-seger på hovet.

– De gör ett väldigt bra jobb framför mig, säger matchhjälten.

AIK Ishockey

I förrgår kom beskedet.

Klassiska Hovet kommer rivas 2020 och göra plats för bostäder.

När AIK tog emot Södertälje i ett klassikermöte på lördagen verkade en nostalgisk feber även ha letat sig ned till hemmalaget på isen.

AIK stack upp ett par gånger – men hade överlag svårt mot ett piggare och rakare SSK. Mycket riktigt stod det också 1–0 till Södertälje efter 20 minuter.

Stort bortafölje

Bland de 5 414 på plats fanns det – som brukligt dagar som dessa – ett riktigt stort bortafölje. Och efter att NHL-veteranen Nicklas Grossman tryckte in 0–2 sju minuter in i andra var det en sjungande och hoppande SSK-publik som vädrade tre poäng.

AIK spelade annars upp sig och vann skotten i perioden med 19–7. Men man kom inte närmare än ett friläge för Jens Jakobs – som Södertäljes George Sörensen räddade.

– Annars får de inte många chanser framför målet. Jag känner att jag kunde komma in i matchen på ett bra sätt, säger 22–årige Sörensen efter matchen.

Trots viss AIK-press i tredje var det Södertäljes Nicklas Heinerö som var närmast ett mål – med ett ringande skott i stolpens insida.

Räddade 45 skott

AIK hade fem powerplay men imponerade inte i spelformen. Inte heller med utplockad målvakt kunde man få in en kasse – och Södertälje kunde lämna huvudstaden med tre poäng. Matchhjälten George Sörensen fick 45 skott mot sig och tog alltså samtliga.

– Jag ser ju alla skotten komma idag, de gör ett väldigt bra jobb framför mig, säger en nöjd matchhjälte till Sportbladet.

Södertälje har nu sex segrar på de åtta senaste matcherna – och målvakten pekar på en viktig faktor till den positiva trenden.

– Det gick ju inte så bra i början av säsongen. Men sedan dess har vi pratat mycket om hur vi ska anpassa försvarsspelet efter mig och att jag inte är så stor. Det har vi lyckats med nu, säger dansken.

Tabellfyran AIK fortsätter därmed ha det tungt hemma på Hovet. Dagens förlust är den femte på de sex senaste hemmamatcherna.

I lördagens andra tidiga match tog jumbon BIK Karlskoga viktiga poäng i bottenstriden. Med underläge 0–1 inför sista perioden mot Vita Hästen vände allt och Karlskoga vann till slut med 4–1, efter två mål i öppen kasse.

Segern var Karlskogas första efter en sju (!) matcher lång förlustsvit.