Hattrick av Arvidsson – krossade Capitals

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Motorn, bränslet – och den store målskytten.

Viktor Arvidsson är allting åt stekheta Nashville Predators.

När de krossade självaste Washington Capitals med 7-2 i natt smällde publikfavoriten från Kusmark till med NHL-karriärens andra hattrick.

– Ja, det här var roligt. Jag känner mig helt återställd efter skadan och vi har väldigt fin kemi i vår kedja igen, säger han till Sportbladet.

Ifall någon undrade om Nashville brutit den negativa trenden från i december och fått upp temperaturen igen kom ett synnerligen otvetydigt besked i Bridgestone Arena i natt. 

Visserligen är Capitals inne i betydande svacka och spelade andra matchen i en svettig ”back-to-back”-giv, men ändå:

Ingen kan, egentligen, slå regerande mästarna med 7-2.

– Det var en riktigt bra match från vår sida, instämmer Viktor Arvidsson när vi når honom efteråt.

– Framförallt defensivt. De har ju många vassa spelare, men vi såg till att de inte fick mycket utrymme alls. Sedan högg vi bra framåt och satte vi våra egna chanser.

Ja, framförallt pangande ”Arvy” själv in puckar så det visslade om det. När han i ett numerärt underläge i mitten av andra perioden stack iväg i friläge och fintade in 4-1 på stackars Pheonix Copley regnade kepsarna över isen, för med det målet säkrade han NHL-karriärens andra hattrick.

– Ja, det kändes såklart bra. Det var i och för sig två frilägen och en styrning så målen får väl ses som lite slumpmässiga. Men ändå, det är kul att producera så mycket.

Foto: Mark Humphrey / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

– Det var överhuvudtaget roligt ikväll. Jag känner mig helt återställd efter skadan och vi har väldigt fin kemi i vår kedja igen, jag och Filip (Forsberg) och (Ryan) Johansen. Det är fantastiskt att spela med dem. Och ja, som sagt hela laget är bra nu, sedan vi fått tillbaka nästan alla skadade. Alla fyra kedjorna bidrog med mål så visade återigen att vi har ett grymt djup i truppen.

Nämnde Forsberg hade en assist, medan Mattias Ekholm hade två. Och så gjorde Calle Järnkrok sitt åttonde mål för säsongen.

Nicklas Bäckström stod å sin sida för ett av gästernas tröstmål.

Publicerad:

LÄS VIDARE