Örebro vann femte raka matchen

Publicerad 2019-02-26

Örebro fortsätter sitt segertåg.

När laget gästade HV71 tog laget sin femte raka trepoängare genom att vinna med 2–1.

HV71 började annars första perioden bra, men sedan var det Örebro för hela slanten och det kunde ha varit betydligt mer än 1–0 för gästerna efter 20 minuters spel.

Shane Harper fick ett friläge och sköt i stolpen. Strax efteråt kom Viktor Lodin fri med Jonas Gunnarsson i HV-kassen, men pucken gick utanför.

Efter ett misstag av HV71:s back, Markus Lauridsen, fick Anton Hedman pucken och då var det 1–0 för Örebro. Patrik Virta var het i Örebro och hade tre fina tillbud, men vid samtliga tillfällen kunde Jonas Gunnarsson rädda målet från påhälsning.

HV71 kom ut som ett nytt lag i mittenperioden, men något mål blev det inte trots en hel del fina chanser.

Warg utökade

Sebastian Wännström var framme två gånger inom en kort tid i början av perioden, men Jhonas Enroth i Örebros kasse stod i vägen.

Martin Thörnberg i hemmalaget var tillbaka efter sin skada och spelade sin tredje match för säsongen.

Han fick stå helt fri framför Jhonas Enroth, men sköt pucken över ribban.
I slutperioden kom Tom Wandell ensam med Jonas Gunnarsson, men HV-målvakten lyckades rädda med en benparad.

Örebro kunde sedan utöka sin ledning till 2–0 genom Stefan Warg som sköt ett skott som hittade rätt bakom Jonas Gunnarsson. Det var hans första SHL-mål för säsongen. Robin Figren gav sedan hemmapubliken hopp genom att reducera till 1–2. HV71 försökte sedan med en slutforcering, men Örebro kunde med tur och skicklighet reda ut det hela och ta en ny trepoängare.

Målvakterna imponerade

I HV71 gjorde Jonas Gunnarsson en bra match i målet. Mikko Lehtonen och Martin Fehervary var bästa backar. Sebastian Wännström gjorde en godkänd insats bland anfallarna.

Jhonas Enroth i målet visade återigen vilken fin förstärkning han är för Örebro. Nick Ebert och Kristian Näkyvä var bästa backpar. Anton Hedman, Patrik Virta och Jere Sallinen var den vassaste kedjetrion hos gästerna