Från allsvenskan till slutspelshjälte

Uppdaterad 2011-03-13 | Publicerad 2011-03-10

20-åringen avgjorde för Färjestad i förlängning

Det kryllar av stjärnor i Färjestad men det krävdes en 20-årig doldis för att slå Brynäs.

I förlängningen klev Robin Sterner fram och sköt FBK till en 2-0-ledning i matchserien efter 3-2.

– Jag gör gärna fler sådana mål, säger Sterner till Canal Plus.

Brynäs rivstartade den andra kvartsfinalen efter 3-7-förlusten senast och tog ledningen med 2-0 hemma mot Färjestad. Båda målen kom efter power play i den första perioden och fick det nederlagstippade laget att vädra morgonluft. Då vände Färjestad på allt.

Bastiansen tvåmålsskytt

Anders Bastiansens dubbla fullträffar i den andra perioden tog Färjestad tillbaka in i matchen som gick till förlängning efter en mållös tredje period. Då klev doldisen Robin Sterner fram.

20-åringen har bland annat varit utlånad till allsvenska Bofors under vintern men fick förtroendet i förlängningen. 13:25 in i densamma sköt Sterner och stötte sedan in sin egen retur till seger med 3-2.

”Kändes jättebra”

– Det har aldrig hänt för mig förut. Det här var första gången. Men det kändes jättebra och jag vill gärna göra fler sådana mål, säger Sterner.

– Jag gick på skott och pucken damp ner bra där.

Färjestad har nu ett kraftigt grepp om kvartsfinalserien med ledningen 2-0 i matcher.