Johansson hjälte när Washington vände

Publicerad 2022-10-23

Med fyra mål i tredje perioden vände Washington och vann hemma mot Los Angeles.

Marcus Johansson blev matchvinnare med det avgörande målet.

Washington och Los Angeles bjöd på dramatik i NHL-ishockeyn. Los Angeles gick upp i tvåmålsledning inför den avgörande perioden, när Viktor Arvidsson assisterade till båda målen.

Men i tredje började pucken glida in även för Washington, som med tre raka mål plötsligt hade ledningen. Den poängsugne Arvidsson såg dock till att ordna ett kvitteringsmål halvvägs in i perioden, till ställningen 3–3.

Washingtons Marcus Johansson kramar om målvakten Darcy Kuemper.

Johansson målskytt

Men det var till slut en annan svensk, Marcus Johansson, som fick avgöra.

Lite flyt hade han allt, när han i samarbete med Dimitrij Orlov först hade tänkt att slå vidare en passning när han fick pucken till vänster om motståndarmålet.

– Jag tror att den studsade på klubban, säger han till journalister efter matchen.

I stället blev det ett väggpass med sargen, innan Johansson kunde runda målet och sedan tvinga in den med hjälp av en motståndarback. Det var femte poängen på sex matcher för 32-åringen.

Svag start

Sidney Crosby, längst till vänster, firar med sina lagkamrater efter att ha gjort det avgörande 3-4-målet.

Matchvändning blev det även i Pittsburgh som tog emot Columbus. Första perioden blev ingen vidare rolig historia för Pittsburgh. Först gjorde Boone Jenner 1-0 för hemmalaget när klockan visade 7.13.

Och med bara dryga minuten kvar av den inledande akten kunde Jack Roslovic via en soloräd utöka ledningen för sitt lag efter det att gästerna slarvat med pucken i powerplay.

I början av andra reducerade Josh Archiblad – Columbus svarade dock blixtsnabbt när 20-årige kanadensiske Kent Johnson slog till blott 13 sekunder senare och noterades för sitt första NHL-mål någonsin.

Innan period två var över hade dock Pittsburgh hunnit både reducera och kvittera genom Jan Rutta och Danron Heinen.

Slutresultatet skrevs till 3–6.

Stor matchhjälte blev Sidney Crosby som satte avgörande 4–3 innan Danton Heinen och Brock McGinn bättrade på siffrorna ytterligare.

För Crosby, som stod för totalt tre poäng, innebar målet att han nu levererat hela 79 matchavgörande mål under karriären.