”Vi kan inte grisa oss till semifinal”

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Återigen överkörda i Göteborg.

Nu efterlyser Emil Sylvegård Malmös spel.

– Vi kan inte grisa oss till semifinal. Vi måste ändå spela hockey, säger han.

I kvartsfinal ett ledde Frölunda med 4-0 efter den första perioden. I match tre blev det i princip samma story, med en 3-0-ledning efter de första 20 minuterna. 16-0 i skott efter en kvart, och matchen var körd. Till slut stod det 7-2 på resultattavlan.

– Alltså, 7-2, det är slutspel... VI måste vara med från början, vi måste spela hockey. Vi ger dem för mycket av allting i stort sett, säger en besviken Emil Sylvegård

Andra matchen i rad i Göteborg som ni tappar stort. Varför blir det så?

– Ja, hade jag svaret på det så hade vi nog ändrat på det. Vi snackade om det innan, att de kommer ut starkt, att vi ska vara starka framför eget mål och inte ge dem någonting. Men de får göra det ändå. Men samtidigt, även om vi ligger under med 3-0 så måste vi ändå spela vårt spel. Vi fallerar lite och gör andra saker än det vi borde göra.  Samtidigt, om vi förlorar med 7–2 eller 1–0 spelar ingen roll, det är ändå bara en match och det är först till fyra segrar.

Frånsett ett större slagsmål efter slutsignalen var det en lugnare match än i de tidigare.

– Det blir lättare för Frölunda när det står 7-2. Det är klart att ingenting riktigt tar på dem då. Men jag tycker att vi i stället måste hitta tillbaka till vårt spel. Det är det som kommer ta oss vinnande ur den här serien, om vi kommer vinna. Det är klart att vi ska spela fysiskt när situationerna kommer, men vi kan inte grisa oss till semifinal. Vi måste ändå spela hockey. 

Vad blir viktigast i nästa match på fredag?

– Att vi hittar tillbaka till vår struktur, att alla vill vara med och vara delaktiga. Det är väl det.

 
GÅ 2 FÖR 1 på SHL – Läs mer här
 

Foto: Bildbyrån
Publicerad:

LÄS VIDARE