Svensken hjälte när Toronto kopplade greppet

Johnsson: ”Är väldigt glad över det målet”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

RALEIGH. Andreas Johnsson behöver antagligen aldrig mer betala för en drink i Toronto.

För det var han som satte matchavgörande målet när Maple Leafs vann nattens holmgång mot Boston och skaffade sig övertag i Stanley Cup-slutspelets mest infekterade serie.

– Jag är väldigt glad över det målet, det var viktigt, säger han efter 3-2-triumfen som orsakar ännu svårare hockeyfeber i Kanadas största stad. 

Någon timme innan nedsläpp kom beskedet att Nazem Kadri stängs av resten av serien mot Bruins för sin vanvettiga crosschecking i ansiktet på Jake DeBrusk i lördags.

En tuff nyhet för Maple Leafs, gissningsvis – men det märktes inte på minsta vis på isen.

De blåvita lönnlöven svarade för sin hittills mest kompletta insats i slutspelet och krigade sig till en 3-2-seger.

– Ja, det var betydligt bättre än senast. Då lät vi Bruins diktera villkoren, nu tog vi initiativet och spelade hårt och aggressivt från fösta perioden, säger Andreas Johnsson till klubbens hemsida.

– Kedjan med mig, Auston (Matthews) och (Kasperi) Kapanen? Vi var tunga på pucken och höll i den hela tiden och behövde därför inte ägna så mycket energi åt att försvara oss. Och så fick vi utdelning.

1 av 3 | Foto: Frank Gunn / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

”Är väldigt glad över det”

Ja, Andreas spelade fram till Matthews första slutspelsmål för säsongen i mitten av andra perioden – och i slutet av samma period tryckte han själv in 3-1.

– Jag var väldigt glad över det målet. Dels var det mitt första i playoff i år, dels var det viktigt att komma upp i 3-1-överläge där.

Bruins hann reducera och låg i slutet av matchen på frenetiskt, men lyckades inte utjämna.

– Det är ett bra lag så de kommer skapa chanser, men jag tycker ändå inte vi gav dem så mycket då heller. Det var inte som att radade upp chanser och vi gick på känna.

Nästa match i serien spelas natten till torsdag. Då kan Maple Leafs skaffa sig slagläge.

Publicerad:

LÄS VIDARE