Krisrubrikerna är som bortblåsta.

Nu har Leksand istället börjat att rada upp segrar i hockeyallsvenskan.

Mot Björklöven kom sjätte raka segern efter att Alex Friesen avgjorde.

Strax före nedsläpp fick Emil Bemström beskedet att han skulle spela istället för Leksands Mattias Ritola i hemmamatchen mot Björklöven.

I sin sjätte hockeyallsvenska match sköt 18-åringen 1–0 till hemmalaget bakom Adam Werner i bortakassen.

Hans tredje mål på de fyra senaste matcherna.

Ynglingen såg länge ut att bli matchvinnare, men Jakob Stenqvist ville annat då han med drygt två minuter kvar i den tredje perioden sköt in kvitteringen och tog matchen till förlängning och straffar.

Friesen matchvinnare

Men visst får Umeålaget tacka sin målvakt att de hade möjlighet att komma ikapp.

I den tredje perioden radade Leksand upp högkaratiga målchanser men Både Martin Grönberg, Emil Bemström, Oskar Lang och Anton Karlsson blåstes på fler mål – men Werner stod emot och räddade 36 av 37 skott under ordinarie speltid.

Men väl under straffläggningen fick målvakten kapitulera på Alex Friesens avslut.

Således fortsätter det gå tungt för Björklöven som nu tagit fyra poäng på de sex senaste matcherna. Trots det var Joakim Fagervall nöjd efteråt.

– Jag tycker någonstans vi har bra tålamod hela matchen. Prestationsmässigt tycker jag det ser bra ut, säger Björklöven tränaren till C More.

Leksand har nu sex raka segrar och är efter den usla starten nu uppe som tabellfemma.

AIK föll hemma på Hovet med 2–1 mot Almtuna efter att tidigt hamnat i ett 2–0-underläge sedan Victor Rollin-Carlsson och Luke Pither gjort målen.

Christian Sandberg reducerade sent i tredje perioden, men Arvid Ljung storspelade i bortakassen och räddade 34 av 35 skott.