Två bortdömda AIK-mål när Timrå vann

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Cmore/Bildbyrån

HOCKEY

AIK fick två mål bortdömda.

Då föll man efter straffar i toppmötet med Timrå – som får fira nyår som serieledare.

– Jag har aldrig varit med om att man dömer bort ett mål för offside i efterhand, säger AIK:s lagkapten Christian Sandberg till Sportbladet.

Som serieledare inför omgången hoppades Timrå få fira nyår som etta i hockeyallsvenskan.

I den sista omgången för året väntade ett toppmöte i form av AIK hemma i NHK Arena, där Timrå fick jobba hårt för poängen.

AIK tog ledningen två gånger om innan hemmalaget kvitterade lika många gånger.

Bortdömt för spark

Vid ställningen 2–1 till AIK i den andra perioden såg bortalaget ut att utöka till 3–1 genom Erik Nyström, men målet dömdes bort för spark och kort därefter kom istället 2–2 för Timrå.

– Det känns som en tajt situation och den kan gå hur som helst. Erik var mest förbannad men domaren var jävligt säker på sin sak, säger Mitell till C More.

– Jag har en jättebra position. Spelaren skär puckens tänkta bana och möter pucken med skridskon. Hade jag varit osäker så hade jag ringt, säger domaren Peter Lyth till C More.

När matchen sedan stod och vägde med minuter kvar tycktes AIK göra 3–2, men för andra gången i matchen fick man ett mål bortdömt. Den här gången för offside.

– Jag har aldrig varit med om det här förut – domarna står och tittar på jumbotronen och sen dömer man bort målet, säger AIK:s tränare Tomas Mitell till C More efter matchen.

När Sportbladet pratar med AIK:s lagkapten Christian Sandberg om det bortdömda målet ställer han sig också frågande till beslutet.

– Jag har aldrig varit med om att man dömer bort ett mål för offside i efterhand. Jag tycker det är svårt att se att det ens är offside. Det är jävligt surt.

17-årige Hållander avgjorde

Domare Peter Lyth:

– Jag söker linjemannen som har stått på speakerbås-sidan. Han säger att det är offside men ser man att det är offside så måste man blåsa och hjälpa varandra. Den andre linjedomaren ska ju blåsa av innan i den bästa av världar, säger domare Peter Lyth till C More.

Istället gick matchen till förlängning och straffar. Där avgjorde 17-årige Filip Hållander till Timrå som därmed får fira nyår som serieledare.

På samma poäng men en placering bakom Timrå återfinns Leksand som hemmaslog Vita Hästen med 2–0.

Blytungt för Oskarshamn

För Oskarshamn, som legat med i toppen av tabellen större delen av säsongen, har 2017 avslutats på sämsta tänkbara sätt.

3–5-förlusten hemma mot Tingsryd innebär att de förlorat sex raka matcher med den mindre smickrande målskillnaden 9–32. De ligger nu sexa.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!