Frölunda förlorade – trots 106 (!) skott

Publicerad 2018-02-03

Säsongens mest ologiska resultat?

Frölunda dominerade totalt, hade 106 (!) skottförsök – varav 46 på mål – men föll osannolikt mot Färjestad.

– Vi äger matchen från start till mål, säger Roger Rönnberg i C More efter 4–5.

Frölunda HC

Inför ett fullsatt Scandinavium kom Frölunda ut och körde över Färjestad fullständigt.

Det var ramträffar, öppna mål och frilägen innan Carl Grundström spräckte målnollan och gav Frölunda ledningen 6.28 in i matchen.

Sedan fortsatte hemmadominansen och ytterligare mål hängde onekligen i luften.

Men då chockade i stället Färjestad Scandinavium genom att ordna säsongens förmodligen mest ologiska resultat efter en period.

”Säsongens bästa start”

På sitt blott andra skott på mål i matchen (Frölunda hade 14–1 i skott i det läget) kvitterade Linus Persson efter 14.01.

I samband med målet gav sig Frölundabacken Jonathan Sigalet på målskytten och blev utvisad.

I det efterföljande numerära överläget – och bara drygt minuten efter kvitteringsmålet – kom också 2–1 till Färjestad.

– De tror knappt att det är sant i Färjestads bås, säger C More-experten Sanny Lindström.

Utökade i mellanperioden

I pausen vädrade Carl Grundström, Frölundas målskytt, sin frustration över resultatet.

– Vi gör säsongens bästa start. Alla spelar så bra. Då är det inte det här resultatet man vill ha, säger han efter skottstatstiken 17–7.

Tidigt i den andra perioden kom dessutom både 3–1 och 4–1 för ett Färjestad som gav Frölunda en rejäl lektion i effektivitet. Där emellan tvingades även hemmalaget att byta målvakt.

– Det är helt osannolikt, utbrister Niklas Wikegård i C More-studion.

Kort innan andra periodpausen reducerade Frölunda till 2–4, men det dröjde inte länge innan hemmalaget också var ikapp.

På 18 galna sekunder i tredje perioden gjorde Frölunda 3–4 och 4–4 och Scandinavium kokade.

Matchen gick till förlängning och när Frölunda totalt hade 106 (!) skottförsök – och 46 skott på mål – kom backen Theodor Lennström fri och avgjorde för Färjestad.

– Vi äger den här matchen från start till mål och för att en sån här match ska vara jämn krävs det effektivitet för det andra laget, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.