Utklassade i sista – efter hemlig gäst

Publicerad 2016-04-30

SE KLIPP: San José tog första fajten

Nashville hade ledningen i andra periodpausen – då kom raset.

Med fem mål i tredje visade San José att de blir svåra att knäcka i kvartsfinalen.

Och kanske blev allting påverkat av en oväntad gäst innan nedsläpp…

Filip Forsberg fick inte med sig en seger i första.

Efter Nashvilles imponerande utslagning av Anaheim i första rundan fanns förväntningar på svensklaget med bland andra Filip Forsberg och Calle Järnkrok.

Just de två svenskarna hade fått byta kedja med varandra i tränarens Peter Laviolettes rockad. Filip Forsberg matchades nu i andrakedjan tillsammans med Mike Ribeiro och Miikka Salomäki i något som skulle visa sig bli en tuff uppgift.

På andra sidan stod nämligen San José som i sin tur knäckt tidigare mästarna Los Angeles Kings med 4–1 i matcher.

Och det blev den meriten som vägde tyngst i morse.

Men Nashville hade ledningen efter två perioder tack vare Mike Fischers skott i andra på pass av Mattias Ekholm.

Ett tröstmål i sista

Sharks verkade ha taggat till bra inför tredje perioden då målskyttet tog rejäl fart i sista. Först Tomas Hertls kvittering tidigt, sedan ledningsmålet av Joel Ward efter elva minuter – och innan slutsignalen ljöd hade fyra till mål trillat in, varav ett tröstmål för Predators. Slutresultat: 5–2 till San José.

Om de är vidskepliga skulle Nashville kunna skylla nederlaget på en svart katt. Innan nedsläpp fick publiken i SAP Center i San José nämligen se en fyrbent gäst smita in på isen och göra en tur till åskådarnas förtjusning.

Efter slutsignalen bröt ett stort slagsmål ut – där San José-svensken Melker Karlsson var en av huvudpersonerna. Han klarade sig dock från utvisning.

Se mer klipp och höjdpunkter på Viasatsport.se.