Efter konflikten – Damkronorna ska träffa förbundet

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:

Damkronorna kommer att träffa Svenska ishockeyförbundet.

Mötet kommer att äga rum i morgon torsdag.

– Det känns bra att sätta sig ner för konstruktiva diskussioner, säger förbundets generalsekreterare Tommy Boustedt till Radiosporten.

43 damhockeyspelare har sedan förra veckan bojkottat landslaget. Anledningen är att de vill ha förbättrade arbetsförutsättningar.

– Det hela bygger på några år av frustration. Vi i landslaget har kommit till en punkt där vi till slut tyckte att det får vara nog. Det är många småsaker som inte riktigt stämmer. Vi kände att det måste till en förändring. Förbundet måste bestämma sig vilken väg de vill gå. De måste ha en plan och framför allt måste de bestämma sig hur mycket resurser de är villiga att lägga på oss i Damkronorna, sade Erika Grahm till Sportbladet i går.

Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

”Känns bra”

Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson beklagade sig över det som har hänt och sade att ”i den här situationen är ingen vinnare”.

– Det är klart att det är ett misslyckande för förbundet och hela svenska ishockeyn. Det är därför det är så viktigt att försöka hitta en lösning, sa Larsson.

Nu kommer förbundet och Damkronorna mötas i morgon torsdag för att just försöka hitta en lösning.

– Det känns bra att sätta sig ner för konstruktiva diskussioner, säger förbundets generalsekreterare Tommy Boustedt till Radiosporten.

Publicerad: