Efter kaoset – han ersätter

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Succémålvakten Christoffer Rifalk, 22, vill flytta till Rögle och vägrar till och med träna med Oskarshamn.

Enligt Sportbladets uppgifter har nu nykomlingen gjort klart med en ny målvakt. Det handar om Tingsryds Tex Williamsson, 28, som nyligen skrev på för Pantern.

– Jag har inga kommentarer runt det, säger Oskarshamns sportchef Daniel Stolt.

Det har utvecklat sig till en infekterad konflikt mellan succémålvakten från kvalet, Christoffer Rifalk, och hans klubb Oskarshamn. Redan i november förlängde han sitt kontrakt med klubben och kontraktet gällde även för spel i SHL. Något Sportbladet kunde berätta efter avancemanget.

Men Rifalk skrev även på för Rögle, och när Oskarshamn överraskande gick upp ville Oskarshamn givetvis inte släppa sin målvakt. Åtminstone inte utan att få ordentligt betalt. 

Rifalk själv har deklarerat att han vill spela i Rögle, och dök inte upp i torsdags när Oskarshamn drog igång sin barmarksträning. 

Oskarshamn och Rögle har legat en bra bit ifrån varandra i förhandlingarna, det mesta talar ändå för att Rifalk inte spelar i Oskarshamn kommande säsong. 

1 av 3 | Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Tex Williamsson avslutade säsongen som tredjemålvakt hos svenska mästarna Frölunda. Nu är han klar för IK Oskarshamn.

Spelade SM-final med Frölunda

Något som betyder att nykomlingen måste ha in två målvakter som håller på SHL-nivå.

Nu har klubben gjort klart med en ny målvakt. 

Enligt uppgifter till Sportbladet är Oskarshamn överens med Tex Williamsson.

– Jag har inga kommentarer kring det. När vi har någon spelare klar så kommunicerar vi ut det från klubben, skriver sportchefen Daniel Stolt i ett sms.

Tingsrydsmålvakten avslutade säsongen som tredjemålvakt med Frölunda och fick fira ett SM-guld.

Williamsson har under flera år varit en av allsvenskans bästa målvakter. Först med Pantern, sedan i Leksand och senaste säsongen i Tingsryd. Till kommande säsong hade Williamsson gjort klart med Pantern, men det finns ett avtal mellan ligorna som gör att SHL-klubbar kan hämta spelare från allsvenskan mot en ersättning. Panterna har dessutom stora ekonomiska problem.

Sportbladet har varit i kontakt med Williamssons agent Johan Altberg som inte vill kommentera.

Publicerad:

LÄS VIDARE