40-årige legendaren ska rädda laget

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

40 år gammal, femte mesta NHL-spelaren genom tiderna och Sharks-ikonen är tillbaka.

Efter att klubben inlett säsongen med fyra raka förluster.

– Patrick Marleau har uttryckt sin önskan och dröm att få spela med oss igen, säger general managern Doug Wilson till klubbens webbsida.

Patrick Marleau valdes som nummer två i draften 1997 av San Jose Sharks efter att Joe Thornton gått till till Boston Bruins.

Den kanadensiske vänsterfattade forwarden gjorde sedan 19 raka säsonger för klubben från Kalifornien och har nu gjort två säsonger för Toronto Maple Leafs i Ontario.

I slutet av juni skickades han till Carolina Hurricanes tillsammans med förstavalet i draften nästa sommar och blev utköpt sista året på sitt kontrakt.

Efter det har han försvunnit.

Patrick Marleau.
Foto: Nathan Denette / TT NYHETSBYRÅN
Patrick Marleau.

Återförenas med Thornton

Nu dyker han upp för sin 22:a säsong i NHL i San Jose Sharks, han har skrivit ett för resten av säsongen värt 700.000 dollar.

– Det är en möjlighet för oss att få in en veteran bland våra yngre spelare – han vet hur vi spelar, han accepterar också den rollen han kommer att få. Patrick Marleau var överst på listan när det gäller rutin med tanke på relationen till klubben, han har tränat med många av våra spelare hela sommaren, säger Doug Wilson.

Med 1493 matcher och 1082 poäng för San Jose Sharks är Patrick Marleau klubbens mesta spelare och bästa poängplockare genom tiderna.

Bara Gordie Howe (1767 matcher), Mark Messier (1756), Jaromir Jagr (1733) och Ron Francis (1731) har spelat fler NHL-matcher genom tiderna än de 1657 som Patrick Marleau har gjort.

I San Jose Sharks återförenas Patrick Marleau med Joe Thornton som har spelat de 15 senaste säsongerna i klubben.

Spelar i morgon

I laget finns svenskarna Erik Karlsson, Melker Karlsson, Marcus Sörensen och Tim Heed.

I säsongsinledningen har det bara blivit fem mål framåt och 17 mål bakåt.

– När jag pratade med Patrick Marleau förra veckan sa jag att jag hade skrivit kontrakt direkt om han var back. Han svarade att han kunde spela back, jag svarade ”inte särskilt bra”, säger Doug Wilson.

Nästa match är borta mot Chicago Blackhawks natten på fredag svensk tid, redan då förväntas Patrick Marleau göra comeback.

Publicerad:

LÄS VIDARE