Mardrömssviten sprucken – efter åtta år

Uppdaterad 2021-10-03 | Publicerad 2021-10-02

Det tog Leksand åtta år att besegra Färjestad på bortais.

Men efter tio raka förluster är klubben äntligen vinnare i Karlstad igen.

– Det känns så bra, säger Carter Camper, som sköt in avgörande 4–3 i förlängningen, i C More.

Leksands IF

Färjestad har inlett säsongen med fyra raka bortamatcher. Första matchen i Karlstad utan restriktioner och avståndskrav var passande nog klubbens hemmapremiär.

Då bjöds det publikfest och ”Torparrock” live i hemmaklacken.

Men även om hemmamatcherna mot Leksand har blivit en vinstgaranti fick värmlänningarna en mardrömsstart inför storpubliken.

Med 1.32 kvar av första perioden fick Emil Heineman stå obevakad i slottet och direktskjuta in ledningspucken för Leksand.

Sena mål

Och bara 16 sekunder från paus rakade Mikael Ruohomaa in tvåan.

En chockminut för Färjestad – som dock skulle resa sig.

Pontus Widerström reducerade fri från vänster innan Michael Lindqvist fixade kvitteringen på straff.

Men, ännu en gång med sekunder kvar till paus, återtog Leksand ledningen genom Patrik Zackrisson. Ett mål som föregicks av att ena linjedomaren stod i vägen för Färjestad vilket ledde till kraftiga protester.

Bröt sviten

För Leksand har Färjestad på bortaplan tidigare varit en omöjlig uppgift.

Senast de vann i Karlstad var den 21 september 2013.

Men även om Färjestad skickade in kvitteringspucken i tredje perioden och tog matchen till förlängning så blev Leksand vinnare i Karlstad igen.

Efter åtta långa år och tio raka förluster sköt Carter Camper in avgörande 4–3-pucken i förlängningsspelet.

Nu längtar han hem till Leksand igen, efter att ha spelat för utsålda arenor på bortaplan.

– Jag har längtat så mycket efter det. Att få uppleva det jag bara hört om. Det kommer att bli en fantastisk känsla att spela inför våra fans på hemmaplan. Jag kan inte beskriva den känslan i ord, varken på engelska eller svenska.