Veronneau matchhjälte när Leksand vann

Publicerad 2022-03-19

Det var skadedrabbat på Leksands backsida inför matchen mot Oskarshamn.

Då klev poängkungen Max Veronneau fram och gjorde två mål för sitt Leksand som därmed säkrade vinsten efter förlängning.

Leksands IF
IK Oskarshamn

Leksand saknade bland annat Calle Själin, August Berg, Jonas Ahnelöv och Lian Bischel vilket gjorde att Jon Knuts fick vikariera som back.

Då plockade Leksand även hem utlånade Jesper Kandergård från Tingsryd för att fylla ut på forwardssidan, två drag som gav utdelning.

Det var dock helt jämnt inför tredje perioden efter att Leksand tagit ledningen genom Martin Karlsson och därefter en kvittering från Oskarshamn.

I tredje perioden tog Leksand kommandot ännu en gång genom att ta tillbaka sin ledning. Det var poängkungen Max Veronneau som var framme och sköt in ledningsmålet.

– De senaste matcherna har vi haft svårt att göra mål så det var skönt att vi gjorde några idag. Jag hoppas vi kan fortsätta bygga på det här i slutspelet för matcherna kommer bli tuffare och tuffare, säger Max Veronneau till Cmore efter matchen.

Men Veronneaus mål räckte inte till seger under ordinarie tid.

Avgjorde i förlängning

Bara sekunder senare kvitterade Oskarshamn och matchen gick därefter till förlängning.

Förlängningen hann bli 23 sekunder gammal innan Veronneau blev stor matchhjälte för hemmalaget genom att pricka in 3–2 för Dalalaget.

– Det är skönt att vara tillbaka på vinnarsidan, konstaterar Veronneau efter de tidigare sex raka Leksandsförlusterna.