Sylvegårds attack: ”Får väl böter nu i detta PK-Sverige...”

Publicerad 2021-09-16

Marcus Sylvegård spelade huvudrollen i bortamötet med Oskarshamn.

Målskytt, framspelare – och en rejäl domarsågning.

– Nu får jag väl böter i detta PK-Sverige, säger Malmöbusen i C More i 5–2-segern.

Omgångens match?

Mötet Oskarshamn–Malmö hade det mesta; många mål, en uppsjö högoktaniga målchanser och känslor som svallade.

Marcus Sylvegård var inblandad i det mesta i första perioden när han först spelade fram till Carl Söderbergs ledningsmål innan han själv fixade 2–1 knappt åtta minuter in i perioden.

NHL-regeln tillämpades

Och med bara tre minuter kvar av densamma, vid ställningen 3–2 till skåningarna, hamnade Sylvegård i bråk med Tomas Zohoma i Oskarshamn.

Det svingades vilt och båda fick sitta i fem minuter på botbänken – utan att få matchstraff – när den nya ”NHL-regeln” fick tillämpas för första gången den här säsongen.

Men Sylvegård nöjde sig inte där.

Full pott för Malmö

I C Mores pausintervju gick Malmöbusen sedan till hård attack mot domarna.

– Han (Zohoma) tar tag i mitt ben, nästan som en ”slew foot” något domarna inte ser. Jag tycker att de är extremt dåliga. Jag kommer väl få böter nu för att jag sagt något dåligt till domarna i detta PK-Sverige. Men jag tycker att de är extremt dåliga och hänger inte med i SHL.

Ett uttalande som Sylvegård, på Malmös hemsida, efter matchen ångrade.

– Jag ska be om ursäkt för mitt uttalande, säger han.

Malmö utökade sin ledning till 4–2 i andra perioden och trots fortsatt mängder med chanser blev det bara ett mål till, när Emil Sylvegård skickade in 5–2 i öppen kasse.

Malmö har övertygad så här långt och tagit full pott på två matcher – båda på bortaplan dessutom.

Tomas Zohorna och Marcus Sylvegård i bråk.