Färjestads fiasko – utslaget ur CHL

Publicerad 2022-11-22

Det blir inget vidare CHL-spel för Färjestad. Arkivbild.

CHL-äventyret gick inte alls som tänkt för regerande svenska mästaren Färjestad den här säsongen.

Redan i åttondelsfinalen blev det respass, trots ett på förhand lovande utgångsläge.

Desto bättre gick det för både Luleå och Rögle – Ängelholmslaget är vidare efter en jättevändning.

Färjestad vann första mötet mot Mountfield med 4–3 och åkte till Tjeckien med gott hopp om vidare avancemang.

Men i en redan skadeskjuten trupp, utan storstjärnan Theodor Lennström, saknades dessutom både Victor Ejdsell och Marcus Westfält och det märktes.

Tjeckerna tog kommandot direkt och ryckte åt sig en 2–0-ledning efter bara 8 minuters spel. Ett ytterligare mål kom också och då behövde Färjestad helt plötsligt två för att ta matchen till förlängning.

Två mål skulle man lösa. Det första signerat Oscar Lawner till 1–3, det andra Michael Lindqvist i powerplay till 2–3 – och det var därmed förlängningsläge.

Där var Mountfield det klart bättre laget och kunde avgöra till 4–2, och 7–6 totalt. Färjestad är därmed utslaget ur CHL.

Rögles mäktiga vändning

Rögle har anledning att jubla efter att ha vänt och vunnit mot Salzburg. Arkivbild.

Rögle hade jobb att göra i returen i Ängelholm efter 1–3 mot Salzburg i första mötet. Skåningarna var dock stekheta och ryckte åt sig en 4–0-ledning efter mål av Ludvig Larsson, Adam Tambellini, Oliver Tärnström och Marco Kasper.

Salzburg reducerade men lyckades inte skapa någon nerv då Larsson satte sitt andra mål för dagen till 5–1. Rögle vidare med 6–4 totalt.

Vidare med ett nödrop

Även Luleå skulle ta sig vidare. Man hade 3–2 att gå på efter första mötet i Wolfsburg. På hemmaplan såg det ut att gå mot förlängning efter bortalagets 1–0-mål i andra perioden.

Men Konstantin Komarek ville annat och satte 1–1, vilket räckte till Luleå-avancemang med sammanlagt 4–3.